Tuinhuizen zijn er in alle soorten en maten en worden gemaakt van uiteenlopende materialen. Zodat er altijd eentje is die bij jouw specifieke wensen aansluit. Dit tweede huisje wordt door veel mensen slechts gebruikt als schuur of rommelhok, maar wist je dat je veel meer uit jouw tuinhuis kunt halen? 

Voordat je een tuinhuis aanschaft en bedenkt hoe groot deze moet worden en van welk materiaal je deze wilt hebben, is het belangrijk jezelf af te vragen wat de functie van het tuinhuis is. Ga je het gebruiken voor de opslag van gereedschappen, als hobbyruimte, of ergens anders voor? Eén ding is zeker: met een tuinhuis kan je vele kanten op!

Een sfeervol minihuisje

Buiten zitten is heerlijk, ook als het minder mooi weer is. Wat wel van belang is: droog zitten! Een tuinhuis kan deze wens in vervulling brengen. Met openslaande deuren in je tuinhuis zitten, of juist onder een fijn afdakje voor of naast je tuinhuis. Het biedt je in ieder geval eens een andere blik op je tuin dan het bekende beeld vanuit je woonkamer. Ga je een tuinhuis aanschaffen? Denk daarbij wel goed na over waar je het tuinhuis neer wilt zetten. Wat is het fijnste uitzicht? Waar komt de zon op en waar gaat hij onder? 

Voor de inrichting van je tuinhuis zijn er ook een aantal dingen waar je op kunt letten. Houd de inrichting zo subtiel mogelijk en benut de ruimte goed. Vraag jezelf af: welke meubels heb ik nodig? Hoe groot moeten ze zijn en welk kleurgebruik wil ik hanteren? Het juiste kleurgebruik zorgt er voor dat je een kleinere ruimte groter kan doen lijken. Lichte kleuren werken hiervoor goed. Gebruik ook groene kleuren, zodat het mooi in lijn is met de tuin en het allemaal een mooi geheel wordt. Kortom: probeer de ruimte optimaal te benutten! Heb je extra verwarming nodig in of bij je tuinhuis? 

Een luxe garage

Als je geen garage hebt en je toch behoefte hebt aan meer opbergruimte, biedt een tuinhuis de uitkomst. Zo’n mooi tuinhuis kan echt iets extra’s geven aan je tuin. Er zijn talloze keuzemogelijkheden, maar ook hier is het weer van belang goed te bepalen wat de grootte moet zijn en wat past in jouw tuin. Mocht je kiezen om het tuinhuis enkel als bergruimte te gebruiken, dan kun je er toch nog een mooie touch aangeven! Wel eens gedacht aan een tuinhuis met overkapping? Onder deze overkapping kun je een leuke loungeset met terrasverwarmer plaatsen. Nu kun je ten alle tijden van het jaar buiten zitten! Ideaal als je echt een buitenmens bent. Kortom, een tuinhuis is multifunctioneel. Als je maar goed nadenkt welke functie deze moet hebben!

Advies nodig van een van onze experts? Kom langs in de grootste showroom van Europa!