10 Artikelen

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel
per pagina
Filteren

De voordelen van een barrelsauna

De vorm van de barrelsauna kent verschillende voordelen. De ronde sauna kan de warmte beter circuleren, waardoor de ruimte sneller op gewenste temperatuur is. De temperatuur blijft constanter en dit scheelt in de energiekosten. De lucht blijft zich gelijkmatig door de ruimte verspreiden en komt deels weer naar beneden. Daarnaast is de ruimte tussen de grond en het plafond minder groot. Om de barrelsauna op te warmen hoeft de kachel dus ook korter aan.

De herkomst van de tonsauna

Oorspronkelijk komt de barrelsauna uit Finland. Hier woonden de mensen in deels onder de grond gebouwde hutten. Om een hoge temperatuur te creëren gooiden ze hete stenen in de hut. De Finnen kwamen erachter dat als er water over de hete stenen werd gegoten, de ruimte nóg warmer werd en ze begonnen te zweten. Oorspronkelijk was de ton bedoeld als verwarming, maar uiteindelijk groeide het uit tot de barrel sauna die we nu kennen.

Een barrelsauna kopen bij Fonteyn

Iedere sauna ton van Fonteyn heeft een prachtig design en ze zijn een echte eyecatcher voor in de tuin. Shop online of kom langs in ons inspiratiecentrum van meer dan 35.000 vierkante meter en laat je informeren én inspireren. Vanuit onze ondergrondse opslag van ruim 60.000 m3 kunnen wij onze barrelsauna’s vrijwel altijd direct uit voorraad leveren.

Wil je meer weten over onze barrelsauna's? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer +31 (0) 577 456 040 of ons contactformulier.