10 Artikelen

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel
per pagina
Filteren

Soorten kweektafels

Fonteyn heeft verschillende soorten kweektafels. Alle kweektafels en/of -bakken hebben met elkaar gemeen dat deze zwart van kleur zijn. De simpelste optie is een zwarte aluminium plank, die door middel van een ophangsysteem opgehangen kan worden in de kas. Deze tafels zijn er in zes verschillende maten. Ze passen dus in elke kas en er is voor ieder wat wils. Een andere optie is een kweektafel met een rand eromheen. De rand is een soort muurtje om de plank heen met zijkanten van 6 cm hoog. Zo blijven de potten of andere spullen die je erop plaatst staan. Deze kweektafel heeft hetzelfde ophangsysteem als de hiervoor genoemde variant en is makkelijk te bevestigen in de kas. Deze tafels zijn er in twee verschillende maten. Tot slot heeft Fonteyn nog een hangende kweektafel. Deze zwart gecoate bak hangt in twee losse banden die om de bak heen zitten. De hang kweektafels zijn er in twee verschillende maten. Het is handig om een grootte te kiezen naar hetgeen dat op de plank komt te staan. Komen er maar een paar kleine planten te staan? Dan is de 36 cm lange kweektafel goed. Als er meerdere komen te staan, is het grotere formaat wellicht handig.

Onderhoud kweektafels

De kweektafels zijn gemakkelijk te onderhouden. Door ze regelmatig af te nemen, houd je ze schoon. Je kunt er ook voor kiezen om de tafels in mindere maten te onderhouden. Laat de aarde eens lekker liggen, in tegenstelling tot binnenshuis. Een kas is bedoeld voor de natuur en het is prima als er aarde in je kweektafel ligt. Dit geeft juist een natuurlijk en aards gevoel aan jouw stukje buiten, binnen. Als je wel kiest voor een schone kas, is de hangende kweektafel iets voor jou! De hangende kweektafel is eenvoudig los te maken van de twee losse banden, waardoor deze simpel afneembaar is.

Mogelijkheden voor jouw kweektafel

Je zou je kweektafel kunnen vullen met heerlijke kruiden. Laat er je munt, kamille, citroenmelisse en salie groeien, voor in je verse kruiden thee. Je kunt de tafels ook gebruiken om lichtjes of kaarsjes op te zetten. Zo kun je het binnen knus maken als je van je tuinkas een zitplek hebt gemaakt en als je er wil zitten. De kweektafels kunnen ook gebruikt worden om versiering op te zetten, de versiering kan bestaan uit bloemen met gezellige kleuren, een sierpot en/of -vaas.
Kweektafels en andere tuindecoraties kopen, kan bij Fonteyn. Fonteyn staat voor je klaar en geeft advies op maat. Het geluk van de klant staat voorop. De showroom in Uddel, laat onze producten tot leven komen. Kom langs en ervaar het zelf!