113 Artikelen

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel
per pagina
Filteren

Met een tuinkas vergroot je jouw moestuin-plezier!

Met de tuinkassen van Fonteyn kun je onder alle weersomstandigheden goed tuinieren. Of het nu waait of regent: je kunt altijd aan de slag. Een tuinkas zorgt ervoor dat het ideale kweekseizoen voor je plantjes al wat eerder aanbreekt. In een tuinkas is het veel sneller warm, waardoor jij bij de eerste voorjaars zonnestralen al kunt beginnen met kweken. Het kweken in de kas is vaak de eerste stap. Je laat je kleine stekjes in beschermde atmosfeer groeien totdat deze sterk genoeg zijn om in de tuin en buitenlucht te kunnen overleven. Kleine plantjes kunnen nog niet goed tegen extreme  weersomstandigheden zoals harde regen en uiteraard vorst. In een kas zijn ze hiertegen beschermd, evenals tegen hongerige vogels en ongedierte. Kweek voortaan jouw groenten, fruit en planten in een echte tuinkas van Fonteyn en ervaar de voordelen van een windstille, goed geïsoleerde kweekkas.

Het kiezen van de juiste kweekkas 

De kweekkassen en tuinkassen komen in allerlei verschillende soorten en maten. Hoe kies je er eentje die bij je past? Ten eerste moet je natuurlijk weten waar deze komt te staan: hoeveel ruimte je beschikbaar hebt bepaalt de grootte van de kas. De kleinste kweekkasjes beginnen bij ongeveer 1,5 à 2 meter. Zo’n kas is klein, maar al wel groot genoeg om er staand in aan het werk te kunnen! Heb je veel plek? Dan zijn er ook flinke tuinkassen van zo’n 4,5 meter, voor grote tuinbezitters. Wil je dat zo’n broeikas niet zo in het oog springt? Zie je het liefst dat deze een beetje weggewerkt is? Dan is een broeikas die tegen een muur geplaatst kan worden ideaal voor jou. De dubbele deur van deze kas kun je bovendien ook nog eens verplaatsen. Je kunt de deuren zowel aan de lange zijkant naast elkaar plaatsen, zodat je een brede ingang hebt. Of apart aan de korte zijkanten, zodat je de deuren tegen elkaar open kunt zetten. Door de langwerpige vorm van dit soort kassen en het schuin aflopende dak gaat de kas helemaal op in de muur van jouw huis of schuur. 

Onmisbare tuinkas accessoires

Wat heb je nog meer nodig om je plantjes in de broeikas te laten groeien als kool? Denk bijvoorbeeld aan schaduwdoeken. Een schaduwdoek zorgt voor optimale groei, zodat plantjes niet verbranden in (te) fel zonlicht. Of wat denk je van een ventilator aangedreven op zonnecollectoren om een aangename temperatuur te behouden in de kas? Voor hetzelfde doel kun je ook kiezen voor automatische raamopeners die er voor zorgen dat de ramen open of dicht wanneer bij een bepaalde temperatuur. Kortom, genoeg mogelijkheden voor ideale klimaatbeheersing. Kies een kas en personaliseer deze met de gewenste accessoires!

Direct een tuinkas kopen?

Het prettige van de tuinkassen en kweekkassen van Fonteyn is dat wij altijd scherpe prijzen en aanbiedingen hebben. Een bijkomend voordeel is dat onze tuinkassen en hobbykassen vaak op voorraad zijn. Dat betekent dat je heel snel van jouw mooie kweekkas kunt genieten. Wie een tuinkas wil kopen, is bij ons dus aan het juiste adres. Wij kunnen je een goede tuinkas leveren tegen een heel scherpe prijs, omdat wij onze tuinkassen groot inkopen. Hiermee houden wij de prijs gunstig. Wij nodigen je graag uit voor een bezoek aan onze showroom in Uddel. Uiteraard kun je onze tuinkassen ook online bestellen.

Heb je vragen over tuinkassen of kweekkassen? Neem dan gerust contact met ons op via ons contactformulier of per telefoon. Wij helpen je verder. Telefoonnummer: 0577 456040.