24 Artikelen

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel
per pagina
Filteren

Tuinkast soorten

Vanwege de verschillende formaten die Fonteyn aanbiedt, is er voor elke tuin, terras en balkon een geschikte tuinkast. Kies je voor een open tuinkast, of voor een dichte? De dichte variant is aan te raden als je er spullen in wil opbergen die niet nat mogen worden. Een open tuinkast is handig als je deze gebruikt voor zowel decoratie als voor opbergruimte. Een open kast is bijvoorbeeld te stijlen met planten, tuinkruiden, een insectenhotel of een gieter. Een dichte tuinkast is meer praktisch en ziet er over het algemeen strakker uit.

Materialen en kleuren tuinkasten

De tuinkasten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en materialen. De houten tuinkasten zijn geïmpregneerd voor een nog langere levensduur. De materialen hebben met elkaar gemeen dat ze zijn gemaakt uit duurzaam materiaal. Hierdoor liggen de gemiddelde levenskwaliteit en -duur hoog. De metalen kasten zijn vuurverzinkt, gepoedercoat en bevatten Oostenrijkse staalplaten. Deze tuinkasten zijn te verkrijgen in diverse kleuren. De houten tuinkasten zijn te verkrijgen in: grenen hout; Noord Europees Vurenhout en duurzaam hardhout.

Onderhoud tuinkasten

De tuinkasten zijn vrijwel geheel onderhoudsvrij. Het is wel mogelijk om de tuinkast eens in de zoveel tijd te reinigen of te verzorgen met speciale producten hiervoor. Ook raadt Fonteyn aan om zo nu en dan de bladeren van het dak te vegen om zo aanslag te voorkomen. Let op dat je geen schuurmiddelen gebruikt om de tuinkast schoon te maken. Je kunt daarmee de toplaag van het metaal of van het hout beschadigen.

Een tuinkast en andere tuindecoraties kopen, kan bij Fonteyn. Fonteyn staat voor je klaar en geeft advies op maat. Het geluk van de klant staat voorop. De showroom in Uddel, laat onze producten tot leven komen. Kom langs en ervaar het zelf!