59 Artikelen

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel
per pagina
Filteren

Overkappingen zijn altijd ideaal

Het is hoogzomer en de zon schijnt fel. Je wilt wel buiten zitten, maar dan het liefst in de schaduw. Hoe ideaal zou een overkapping aan huis dan zijn? Of gaat jouw voorkeur uit naar vrijstaande overkappingen? Beiden zorgen voor een fijne, verkoelende extra leefruimte. Maar ook als het hard regent kun je buiten zitten, terwijl de druppels langs je op de grond vallen. Tijdens koudere dagen kun je er ook voor kiezen om het er te verwarmen door middel van heaters. Maar als de zon schijnt, warmt de ruimte onder de overkapping uit zichzelf weer op. Een overkapping breidt de leefruimte uit, wat als één van de belangrijkste voordelen wordt gezien. Door het terras te overkappen, kun je eenvoudig de stijl van de woning of eetkamer doortrekken naar buiten. 

Ruim aanbod overkappingen

Overkappingen zijn verkrijgbaar in diverse materialen, formaten en uitvoeringen. De meest gebruikte materialen voor een terrasoverkapping zijn hout, aluminium en kunststof. Het is mogelijk om een overkapping direct tegen de woning aan te plaatsen, maar je kunt er ook voor kiezen om hem achterin de tuin tegen een schuur of schutting aan te plaatsen. Bovendien heb je de keuze uit een recht, schuin, doorzichtig of volledig dicht dak. Wie graag een overkapping wil met een natuurlijke, robuuste uitstraling, zit goed met een houten overkapping. Een houten overkapping heeft het voordeel dat je hem nog in iedere kleur kunt schilderen. Aluminium overkappingen hebben het voordeel dat ze erg onderhoudsvriendelijk zijn en makkelijk te reinigen. Welk materiaal je voorkeur ook heeft, de overkapping kan altijd op maat gemaakt worden. 

Tuinoverkapping laten bouwen?

Een tuinoverkapping biedt oneindig veel voordelen. Ze zijn duurzaam, geven een extra dimensie aan de tuin en zorgen voor extra waarde van jouw huis. In de meeste gevallen heb je voor een overkapping geen vergunning nodig, maar er zijn wel een aantal voorwaarden waar je je aan dient te houden. Wij adviseren je daarom om jezelf goed in te lezen, voordat je daadwerkelijk een terrasoverkapping laat bouwen. Zo voorkom je dat je voor onverwachte verrassingen komt te staan. 

Overkapping kopen bij Fonteyn?

Service staat bij Fonteyn op één. Wij staan zes dagen per week klaar om alle vragen te beantwoorden en je te voorzien van het beste advies. Shop online of kom langs in ons inspiratiecentrum van meer dan 35.000 vierkante meter en laat je informeren én inspireren. Wil je meer weten over onze overkappingen? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer <a class="calltracker-fixed" href="tel://0031577456040" data-aen="AEN1097-1"><span class="calltracker" data-aen="AEN1097-1">+31 (0) 577 456 040</span></a> of ons contactformulier.