Over ons | Waarom Fonteyn?

Iedereen meer laten genieten van het buitenleven, dat is waar wij van Fonteyn dagelijks naar streven. Dat bereiken we onder andere door u het grootste assortiment outdoor artikelen van Europa aan te bieden. Dit assortiment spitst zich toe op zeven specialiteiten: tuinmeubelen, veranda’s, spa’s, buitenkeukens, zwembaden, sauna’s en tuinhuizen. Dit complete assortiment staat breed opgesteld in onze sfeervolle showroom van maar liefst 35.000 m2. De artikelen worden u ook gepresenteerd in sfeervolle tuinsettingen, zodat u zoveel mogelijk inspiratie kunt opdoen voor uw eigen tuin.

Dankzij ons brede assortiment, hebben we voor iedere wens en portemonnee een geschikt product. Onze even deskundige als gepassioneerde adviseurs helpen u graag bij het vinden van dit product. Zij zorgen er met hun kennis en expertise voor dat u altijd slaagt. Wat u bij ons ook aanschaft, u kunt altijd vertrouwen op de hoogwaardige kwaliteit ervan, aangezien we alleen werken met de duurzaamste materialen en de laatste technieken.

Bij Fonteyn kunt u rekenen op een uitstekende service, zowel voor als na aanschaf. Ons complete aanbod ligt opgeslagen in onze enorme voorraadkelder van wel 60.000 m3, zodat u nooit misgrijpt. Mocht u jaren later weer eens een onderdeel nodig hebben, dan heeft u dat vaak de volgende dag al in huis, om weer optimaal van uw investering te kunnen genieten.

Veel buitenplezier!

Het begin van Fonteyn
1989

Fonteyn opgericht!

Eigenaar Dolf Nieland ziet in 1989 handel in een partij vervallen tuinkassen aan de Meervelderweg in Uddel. Hij begint hier met het kweken van bloembollen en verhandelt deze via groothandels.

1996

Fonteyn duikt in de spabaden

De verkoop van bloemen en planten blijft doorgaan, maar de vraag naar tuingerelateerde artikelen wordt groter. Nieland ontdekt een relatief nieuwe markt in Nederland, de spabaden. Begonnen in het oude Romeinse rijk, maar in Nederland amper te verkrijgen. Contacten worden gelegd en de eerste bubbelbaden voor Fonteyn worden geproduceerd. Deze luxe bubbelbaden worden verkocht onder de naam: Fonteyn Spa's.

2005

Ondertussen in Uddel

Terwijl de spabaden over de hele wereld worden afgeleverd, blijft de showroom ook doorontwikkelen. In Uddel zet een jong en energiek team zich elke dag 100% in en met succes. De Fonteyn groeit uit tot een begrip in de regio en breidt het assortiment uit met meerdere tuinproducten als zwembaden, tuinmeubelen en tuinhuizen.

2009

Brand tijdens de uitbreiding

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en in Uddel wordt hard gewerkt aan het nieuwe pand van Fonteyn. Alles verloopt vlekkeloos totdat het misgaat bij laswerkzaamheden in een grote kelderhal onder het pand. De ondergrondse brand die ontstaat is voor de brandweer moeilijk te bestrijden en het vuur richt veel schade aan. Er worden direct plannen gemaakt om verder te gaan.

2013

Fonteyn in de prijzen

De passie en veerkracht van Fonteyn blijven niet onopgemerkt. In Apeldoorn worden tijdens het Business Event de awards voor 'Onderneming van het jaar in de gemeente Apeldoorn' weggegeven en Fonteyn is genomineerd in de categorie: MKB en Detailhandel. In een bomvol Orpheus Theater gaat Fonteyn er vervolgens met de prijs vandoor! Een mooie erkenning voor het harde werken van de afgelopen jaren.

2016

Ga terug naar start...

De verbouwing zit in de afrondende fase en Fonteyn neemt bijna de nieuwe showroom in gebruik. Geen vuiltje aan de lucht. Totdat in de vroege ochtend van 27 juli de vlammen ineens uit het dak slaan. Driekwart van de showroom, inclusief het nieuwe deel, wordt volledig verwoest. Enig lichtpuntje is dat de brandweer de kelder met alle voorraad weet te behouden. De marathon die bijna was voldaan, moet opnieuw worden belopen

2017

Fonteyn is terug

Terwijl de verkoop tijdelijk in grote tenten plaatsvond, wordt het ontwerp voor een nieuw pand alweer uitgetekend. De puinhopen worden razendsnel opgeruimd en er wordt zelfs al een doel gesteld voor de opening van de nieuwe showroom: 2de paasdag 2017, juist de drukste dag van het jaar. En het doel wordt gehaald. De belangstelling is ongekend en iedereen kan in Uddel zijn hart weer ophalen aan tuinmeubelen, tuinhuizen, veranda's, spa's, zwembaden, sauna's en barbecues. Buitengewoon genieten kan weer bij Fonteyn!

1992

Verkoop aan particulieren

De handel loopt goed door en in 1992 wordt besloten ook aan particulieren te gaan leveren. Er komt echter steeds meer vraag aan bloem- en tuingerelateerde artikelen. De Fonteyn verkoopt naast bloembollen, nu ook tuin-, hang- en potplanten. Een deel van de kassen wordt ingericht als showroom.

2002

Fonteyn Spas gaat internationaal

De spabaden blijken een schot in de roos. De luxemarkt groeit razendsnel en Fonteyn Spa's groeit mee. Fonteyn Spa's is te zien op grote beurzen in o.a. Lyon en Barcelona. Hier worden de prachtigste baden met de nieuwste massagesnufjes voor het grote publiek uitgestald. Het merk groeit hierdoor uit tot marktleider op internationaal niveau.

2008

Nieuwe uitstraling voor Fonteyn

2008 is het jaar van de grote reorganisatie. De huisstijl wordt flink aangepakt, er worden plannen gemaakt voor de bouw van een compleet nieuw pand en ook in het assortiment worden wijzigingen doorgevoerd. De nu zo bekende 7 specialiteiten worden geïntroduceerd. De planten en bloemen worden verwisseld voor Tuinmeubelen,Tuinhuizen, Spabaden, Buitenkeukens, Sauna's, Zwembaden en Veranda's.

2010

Het nieuwe pand staat!

Ondanks de tegenslag blijft Fonteyn vooruit kijken. De schade wordt snel hersteld en de bouw wordt weer hervat. Het nieuwe pand schiet uit de grond en medio 2010 is het eindresultaat daar: 6 stijlvolle kappen, die door het vele glas flink wat licht doorlaten. Perfect voor de vele luxe tuinartikelen die binnen staan opgesteld.

2015

Fonteyn groeit

Het gedreven personeel van Fonteyn zorgt maand na maand voor tevreden klanten, maar Fonteyn wil meer. Er wordt een grote verbouwing gepland waarbij er 3 nieuwe kappen aan het pand worden toegevoegd. Zo kan Fonteyn de bezoekers nog meer inspiratie en belevering creëren. De kappen worden ook onderkelderd, zodat Fonteyn ook qua voorraadruimte er weer een tijd tegenaan kan!

2016

Aanpakken!

Een grote klap voor de grootste Outdoor Living Mall van Europa. Maar zeker niet de nekslag! Dezelfde dag nog wordt een tijdelijk kantoorpand geregeld waar in de avond en nacht keihard wordt gewerkt om 50 werkplekken draaiende te krijgen. En dat lukt! Het Fonteyn team laat ongekende veerkracht zien. Klanten worden geholpen via mail en telefoon en een maand later in een tijdelijke showroomtent voor het verwoeste pand. Alles om zo snel als mogelijk klanten weer te laten genieten van het buitenleven!

NU

Elke dag staat dit team klaar om iedereen te laten genieten van het mooie buitenleven!

Meer dan 100 werknemers zijn elke dag bezig om onze bezoekers meer te laten genieten van het buitenleven. Met een groot assortiment, snelle levering en een keuze voor alle segmenten, is Fonteyn terecht marktleider op gebied van Tuinmeubelen, Tuinhuizen, Buitenkeukens, Spabaden, Sauna's, Veranda's en Zwembaden.