19 Artikelen

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel
  • 1
  • 2
per pagina
Filteren

De infraroodsauna voor ultieme ontspanning

Een infraroodcabine staat synoniem voor gezond ontspannen. Infrarood sauna's werken namelijk door gebruik te maken van infraroodstraling, een vorm van elektromagnetische straling met langere golflengtes dan zichtbaar licht. Deze infraroodstraling verwarmt je lichaam direct, in tegenstelling tot traditionele stoomsauna's die de lucht om je heen verwarmen. Het voordeel van infraroodcabines is dat ze niet de omringende lucht verwarmen, zoals traditionele sauna's dat doen. Hierdoor blijft de omgevingstemperatuur in de cabine comfortabeler en minder benauwd. Je kunt genieten van de warmte zonder het gevoel te hebben dat je oververhit raakt. Door het zachte, rustgevende en therapeutische warmte van de infrarood sauna kom je helemaal tot rust. De aangename warmte bevordert het loslaten en de ontspanning in je lichaam. Dit heeft weer een gunstig effect op je nachtrust. 

De verschillende gezondheidsvoordelen 

Naast het bevorderen van ontspanning en welzijn, biedt de infraroodstraling ook verschillende gezondheidsvoordelen. Onderzoek heeft aangetoond dat regelmatig gebruik van een infraroodcabine kan bijdragen aan onderstaande gezondheidsvoordelen:

1. Ontgifting: Transpireren is de meest natuurlijke en veilige manier om je lichaam te reinigen en gezond te houden. In de infrarood sauna wordt direct je lichaam opgewarmd. Door de opwarming ga je transpireren en hierdoor worden afvalstoffen uit je lichaam verwijderd.  

2. Verbeterde bloedcirculatie: Het infrarood verwarmt je spieren en zorgt voor toename van bloedtoevoer. Door de warmte in je lichaam gaat je hart namelijk sneller pompen om je lichaam te proberen af te koelen. Door regelmatig een bezoek aan de sauna te brengen stimuleer je je doorbloeding. Zeker in deze dagen is dat een goed idee!

3. Lagere bloeddruk: Door de hogere bloedtoevoer, verlaag je je bloeddruk. Zo kan je bloed goed de circulatie door je hele lichaam maken. Het blijkt zelfs uit wetenschappelijk onderzoek dat meerdere infrarood sessies per week helpen om je bloeddruk te verlagen.

4. Gezondheid van je cellen: Een gestimuleerde bloedsomloop heeft ook weer een positief effect op het zuurstofgehalte van je cellen. Door een betere doorbloeding verlaten afvalstoffen het cellulaire niveau van je lichaam en verlaten je lichaam via de huid. Dat helpt het herstellen van je spieren en het versterken van je immuunsysteem.

5. Anti-aging & huid zuivering: Het infrarood golflengtegebied is de meest effectieve golflengte voor het genezen van je opperhuid en lederhuid. In de infraroodsauna wordt de aanmaak van collageen in je lichaam gestimuleerd. Collageen is verantwoordelijk voor stevigheid en elasticiteit van de huid en helpt dus om rimpels te verminderen en tegen te gaan.

6. Pijnbestrijding: De warme infraroodstraling kan direct door dringen in je weefsel, spieren en gewrichten. De warmte verlicht op die manier lichte pijn. Tijdens een bezoek aan de infraroodsauna kunnen spierkrampen verminderd worden en de herstelperiode van een spierblessure worden versneld. 

Ruim aanbod infrarood sauna's

Fonteyn biedt verschillende soorten en combinaties infrarood cabines die in de markt worden aangeboden. Dankzij ons enorme aanbod vind je altijd de infrarood sauna die perfect bij jouw wensen past.  Ons gehele assortiment is in onze Fonteyn Outdoor Living Mall uitgesteld, zodat je de infrarood sauna's persoonlijk kunt testen.  Wij helpen je graag met het vinden van de juiste sauna door je een gericht advies te geven. Wil je liever een infrarood sauna compleet op maat gemaakt? Ook dat is mogelijk! Maak een afspraak en kom langs voor een kop koffie of thee en een uitgebreid adviesgesprek.