Geen producten gevonden voor deze selectie.

Braai is de Zuid-Afrikaanse benaming voor een feestelijke barbecue. Kenmerkend voor een Afrikaanse bbq is het zelf kolen maken, dit wordt met hout gedaan. U brandt het hout tot het kolen zijn geworden, daarna gaat het vlees pas op de grill. Hierdoor krijgt het de smaak van echt ’braaivleis’. Zorg er wel voor dat u hout gebruikt dat de warmte goed vasthoudt, zoals eikenhout. Dit braaiproces duurt iets langer, maar het is zeker de moeite waard.

De reguliere barbecue en een braai bbq kennen een aantal verschillen. Het belangrijkste verschil tussen een barbecue en een Zuid-Afrikaanse braai zit hem in het opwarmen. Een barbecue wordt standaard opgewarmd door kolen, gas of elektrisch. De barbecue is hierdoor snel warm waardoor u snel kunt beginnen met eten. De Zuid-Afrikaanse braai wordt opgewarmd door hout. Dit proces duurt dus iets langer, maar geeft uw gerechten wel een authentieke rooksmaak mee.

Een inbouw braai of een losstaande braai? U kiest het zelf. Één ding is zeker: de Afrikaanse bbq is een lust voor het oog, dus u kunt deze het gehele jaar buiten laten staan. Onze medewerkers helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. Goede service verlenen staat bij Fonteyn op één. Komt u langs in de grootste tuinmeubel showroom van Nederland?

Wilt u meer weten over onze braai barbecues? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer +31 (0) 577 456 040 of ons contactformulier.

Snel naar: