5 Artikelen

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel
per pagina
Filteren

Ideaal zo'n buitendouche!

Of je nu jezelf wilt opfrissen na een lange dag werken, wilt afkoelen na een intense workout of gewoon wilt genieten van het verfrissende buitenleven, een buitendouche voegt een extra dimensie toe aan je dagelijkse routine. Bovendien is een tuindouche ideaal voor of nadat je het zwembad instapt! Met een korte douche voorafgaand aan het zwemmen, voorkom je dat er vuil en verzorgingsproducten in het zwembadwater terechtkomen die de waterbalans aantasten. Andersom wil je niet dat chemicaliën van het zwembadwater in je wasmachine terechtkomen. Ook dat kun je met een tuindouche eenvoudig voorkomen. 

Hoe kies je de juiste tuindouche? 

Ben je overtuigd van de voordelen en wil je een buitendouche kopen? Dan ontdek je al snel dat er buitendouches in vele soorten en maten zijn. Hoe kies je de juiste buitendouche? Er zijn een aantal zaken waar je op kunt letten.

  • Koud vs warm water. De belangrijkste vraag is: wil je buiten douchen met koud of warm water? Is het voldoende om je te kunnen afspoelen met koud water, voorafgaand aan een duik in het zwembad? Dan is een douche met warm water niet nodig. Wil je wel de mogelijkheid hebben om warm te douchen? Kies dan voor een tuindouche met warm en koud water.
  • De aansluiting. De keuze voor koud of warm water heeft invloed op het type aansluiting van de buitendouche. Over het algemeen geldt dat een douche met koud water eenvoudig aan te sluiten is op een tuinslang. Heb je alleen een koud water aansluiting in de tuin, maar wil je toch warm water? Dat kan met behulp van een solar douche. Deze verwarmt het koude water in een reservoir, waardoor je toch kunt genieten van een heerlijk warme douche.
  • Hoogte douchekop. Let bij het kopen van een buitendouche ook op de hoogte van de douchekop. Sommige buitendouches hebben een niet verstelbare, vaste douchekop. Andere douches zijn daarnaast ook uitgerust met een flexibele handdouche. 

Waar kun je een tuindouche plaatsen?

Het plaatsen van een buitendouche hangt af van verschillende factoren, waaronder privacy, gemakkelijke toegang tot water en de juiste ondergrond. Hier zijn enkele overwegingen voor het vinden van de beste locatie voor een buitendouche:

 

  • De juiste ondergrond: Het is belangrijk om te zorgen dat het water goed weg kan lopen. Dit kun je op verschillende manieren realiseren. Denk aan het plaatsen van een waterafvoer, of het gebruik van kiezels bovenop een zachte ondergrond. Zo loopt het water goed weg en blijft de rest van de tuin goed droog.
  • Dichtbij een wateraansluiting:Plaats de buitendouche dichtbij een waterbron om gemakkelijke aansluiting mogelijk te maken. Een buitenkraan is de meest voor de hand liggende keuze, maar je kunt ook de tuinslang verlengen vanaf de dichtstbijzijnde binnenkraan. Zorg ervoor dat de wateraansluiting goed functioneert en er geen waterlekken zijn.
  • Kies de juiste locatie: Overweeg hoeveel privacy je wilt tijdens het douchen. Wil je ongestoord kunnen genieten, of maakt privacy je niet zoveel uit? En wil je heerlijk in het zonnetje aan kunnen douchen of geeft de schaduw je juist verkoeling? 

Buitendouche kopen bij Fonteyn

De showroom van Fonteyn bevat enorm veel producten voor een aangenaam buitenleven. Kom gerust eens langs om inspiratie op te doen. Ook onze buitendouches worden in onze showroom sfeervol gepresenteerd, zodat je kunt bekijken of de buitendouche bij jouw tuin past. Onze adviseurs staan zes dagen per week voor je klaar om je van desgewenst advies te voorzien. Vrijwel alle buitendouches zijn op voorraad, dankzij onze enorme opslagkelder. Hierdoor kun je direct van jouw gloednieuwe buitendouche genieten. Bij een online bestelling is het product binnen twee tot drie werkdagen geleverd. Heb je nog vragen over onze buitendouches of over andere zwembadaccessoires, neem dan gerust contact met ons op via telefoonnummer 0577 45 60 40 of via ons contactformulier.