Tuinmeubeltrends voor deze lente

Tuinmeubeltrends voor deze lente

Wij begrijpen maar al te goed dat het huidige winterweer je niet echt in de sfeer brengt om na te denken over je tuininrichting. Toch is het helemaal niet zo gek om nu alvast na te denken over het gereedmaken van je tuin. Wat is er na die lange winter fijner dan genieten van de eerste zonnestralen in je eigen tuin? In deze blog geven we je daarom de nodige inspiratie, zodat jij over de handvaten beschikt om je tuin nu alvast lente-proof te maken! Hoe we dat doen? Simpel. We hebben de drie leukste tuinmeubeltrends voor deze lente voor je op een rijtje gezet. Veel leesplezier!

Aluminium: mooi en duurzaam!

Het materiaal dat we dit jaar regelmatig terug gaan zien in de tuin is aluminium. In vorige seizoenen zagen we al dat tuinmeubelen steeds vaker werden voorzien van aluminum details. Dit tuinseizoen neemt alumium de overhand en gaan we dit materiaal prominenter terugzien in meubelen en accessoires. Aluminium is erg divers en beschikt over vele voordelen. Zo is dit materiaal prima bestand tegen regen en vuil, en daarnaast ook nog eens erg onderhoudsvriendelijk. Daarnaast hebben aluminium tuinmeubelen een zeer uiteenlopend design. Of je nu op zoek bent naar een tuinmeubelset met strakke lijnen of naar een tuinbank in een romantische stijl, aluminium biedt uitkomst!

Het comfort van binnen ook buiten? Dat kan!

Geen fan van traditionele materialen zoals hout? Dan is de volgende trend een goede optie voor jou! We zien namelijk steeds vaker dat de tuin een verlengstuk is van de woonkamer. Het comfort dat we binnen hebben, willen we tegenwoordig ook buiten ervaren. De trend die hierop inspeelt, is de trend van tuinsets bestaande uit ruime banken en stoelen met grote zitkussens. De tuinmeubels zijn gemaakt van een type outdoor textiel, dat prima bestand is tegen de verschillende weersomstandigheden die Nederland kenmerken. Daarnaast droogt dit materiaal lekker snel, waardoor je na een bui al snel weer kunt genieten van de zon op je heerlijke loungebank!

Kunststof = hip

Ja, je leest het goed. Kunststof is nog steeds hip. En nee, we bedoelen niet die donkergroene tuinstoelen met bijbehorende tuintafel van vroeger, maar de prachtige meubels in hippe kleuren van nu! Dit jaar ligt de nadruk op elegantie en functionaliteit. Dit maakt dat kunststof tuinmeubelen een verfijnd uiterlijk hebben, zonder dat er wordt afgedaan aan het zitcomfort. Wat daarnaast veel terugkomt deze lente is de combinatie van kunststof en natuurlijke materialen. Zo worden kunststof tuinstoelen gecombineerd met bijvoorbeeld een teakhouten tafel. Deze combi is visueel interessant en vormt daarom een echte eyecatcher in je tuin.

Heb je na het lezen van deze blog zin gekregen om je tuin helemaal lente-proof te maken? Kom dan eens langs in onze showroom om nog wat extra inspiratie op te doen! Ook ben je hier aan het juiste adres voor vragen en advies. Onze specialistische medewerkers staan namelijk voor je klaar!

 

 Fonteyn TV