93 Artikelen

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel
per pagina
Filteren

Wat is een zweefparasol? 

Een zweefparasol is een parasol waarbij het verstelbare doek aan een arm boven het terras hangt, terwijl de parasolvoet en stok zich aan de zijkant bevinden. Dat zorgt niet alleen voor een moderne en hippe uitstraling, maar is tegelijkertijd ook praktisch doordat de zweefparsol ruimtebesparend is. De staander aan de zijkant van de parasol zorgt er namelijk voor dat de parasol "vrij hangt": hierdoor behoud je meer ruimte rondom en onder de parasol over. Bovendien kun je de vrijhangende parasol eenvoudig draaien en/of kantelen, zodat je van iedere plek van de schaduw of de zon kunt genieten. 

De voordelen van zweefparasols

Zweefparasols zijn razend populair, bij Fonteyn snappen we heel goed waarom. Daarom zet Fonteyn de voordelen van zweefparasols voor je op een rij. 

  1. Parasolvoet en stok aan de zijkant: Het kenmerk waarmee een zweefparasol zich onderscheidt van de standaard parasol, is ook meteen één van de grootste voordelen. Doordat de stok en parasolvoet zich aan de zijkant van het terras of de tuin bevinden, heb je nooit meer last van een stok in het midden. Je hebt met een zweefparasol dus veel meer ruimte in de tuin. Ook vormen de parasolvoet en de stok niet langer een obstakel of struikelblok in het midden van je terras. Een zweefparasol belemmert je uitzicht dus niet. 
  2. Creëert veel schaduw: Een ander groot voordeel van zweefparasols is dat deze parasols vaak een stuk groter zijn dan stokparasols. Daardoor kun je met een zweefparasol een veel grotere tuin voorzien van schaduw. Fonteyn verkoopt ook zweefparasols met een doorsnee van maar liefst 4 meter! Ideaal voor grote terrassen of tuinen dus.
  3. Uitstekende bescherming tegen de zon: Met een grote zweefparasol ben je altijd veilig beschermd tegen de zon. Dat komt natuurlijk doordat het grote parasoldoek veel schaduw oplevert, maar ook door de kwaliteit van het doek. De hoogwaardige kwaliteit parasoldoek van zweefparasols beschermt je ontzettend goed tegen zonnestralen, zodat je verbranding door de zon kunt voorkomen. Daarom is een zweefparasol een goede keuze voor je huid en gezondheid. 
  4. Instelmogelijkheden: Zweefparasols zijn eenvoudig in gebruik en op vele manieren aan te passen. Zo kun je een zweefparasol in hoogte verstellen, waarmee je meer of minder schaduw creëert. Ook is de parasol te kantelen: handig wanneer de zon opkomt of juist ondergaat. Zo is het verplaatsen van de parasol of regelmatig meedraaien met de schaduw verleden tijd. 
  5. Sfeervolle uitstraling: Tot slot is een zweefparasol een mooie blikvanger. De grote, kleurige parasols zorgen voor een sfeervolle uitstraling in je tuin of op het terras. Met een zweefparasol in je tuin creëer je een heerlijke plek om te borrelen met vrienden en familie. 

Een zweefparasol onderhouden

Zo lang mogelijk genieten van jouw nieuwe zweefparasol? Het is dan verstandig om de parasol op te bergen in de wintermaanden. Wil je hem echt goed onderhouden, dan raden wij je een parasolhoes aan. Hiermee bescherm je de parasol tegen verschillende weersomstandigheden en verleng je daarmee de levensduur. Wil je gebruik maken van een parasolhoes, zorg er dan voor dat je nooit een natte parasol opbergt, want dan kunnen er vooralsnog vlekken op het parasoldoek ontstaan.

Jouw favoriete zweefparasol kopen?

Bij Fonteyn begrijpen wij dat je je nieuwe zweefparasol zo snel mogelijk in huis wil hebben. Daarom leveren wij onze producten vrijwel direct uit onze eigen enorme voorraadkelder, ongeacht het formaat en type parasol. Door de snellere levering kan je al snel van jouw zweefparasol genieten. Ook kun je langskomen om inspiratie op te doen in onze 35.000 m² showroom in Uddel. De verschillende zweefparasols worden in onze showroom sfeervol gepresenteerd, zodat je kunt bekijken of het product in jouw tuin past. Bovendien staan onze adviseurs zes dagen per week voor je klaar om je van desgewenst advies te voorzien.