28 Artikelen

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel
per pagina
Filteren

Parasolvoet kopen? Hier moet je op letten

Ga je een parasolvoet kopen? Dan moet je goed kijken of de voet geschikt is voor jouw parasol. Veel parasol voeten zijn verstelbaar in dikte: zo kun je verschillende diktes parasols in de voet plaatsen. Controleer goed of je parasol past in de gewenste parasolvoet. Daarnaast is het belangrijk om na te gaan welke parasol voet geschikt is voor jouw type parasol. Heb je een kleine, standaard parasol of een extra grote of zelfs zweefparasol? We leggen uit welk type parasol het beste past bij welk type parasolvoet.

Welke parasol voeten zijn er? 

Er zijn verschillende soorten parasol voeten te koop. Niet iedere parasol is geschikt voor iedere parasolvoet. 

  1. Standaard parasolvoet: De meest gangbare parasolvoet is rond en gemaakt van een combinatie van beton, hars en aluminium. Deze standaard parasolvoet moet worden verplaatst door de voet over de grond te draaien, of getild worden. De ronde voet wordt het meest gebruikt voor de lichtere en reguliere parasols. Voor een zweefparasol is deze voet vaak te licht. 
  2. Granieten parasolvoet: Granieten parasol voeten zijn gemaakt van hoogkwalitatieve natuursteen. Doordat deze voet zwaarder is dan een standaard parasolvoet, wordt deze meestal gebruik bij de grotere parasols of zweefparasols. De granieten parasol voet heeft een luxe uitstraling. Door het zware gewicht is deze echter lastig te verplaatsen. Daarom zijn granieten parasolvoeten meestal voorzien van wieltjes en hendeltje, zodat deze gemakkelijker verplaatsbaar zijn. 
  3. Kruisvoet: Een kruisvoet is een goedkope parasolvoet, die nog wel moet worden verzwaard met tegels of ander gewicht. Door bijvoorbeeld terrastegels op de kruisvoet te leggen, blijft de parasol met dit tegenwicht goed staan. Een zweefparasol kan goed opgehangen worden met een kruisvoet. 

Parasol voet kopen bij Fonteyn 

Heb je een nieuwe parasol gekocht en wil je nu een bijpassende parasol voet kopen? Bezoek dan de showroom van Fonteyn of bestel de juiste parasol voet online in de webshop van Fonteyn. Fonteyn beschikt met 35.000 m² over Europa’s grootste showroom op het gebied van tuinen, zwembaden en andere outdoor artikelen. Daarom kun je bij Fonteyn altijd terecht voor hoogwaardige, duurzaam geproduceerde producten, professioneel advies en snelle levering.