Nu het zomer is, willen we ons eten het liefst op de barbecue bereiden. De heerlijke geur- en smaaksensatie die wij hierbij krijgen, doet ons alleen maar snakken naar meer. Om het optimale uit het barbecueën te halen, is het natuurlijk goed om inspiratie te halen uit de BBQ trends van dit jaar. Deze hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

 

Vegetarisch Barbecueën

Goed nieuws voor vegetariërs. De barbecue plaat is ook perfect om je favoriete groenten op te grillen en lookbrood met provençaalse kruiden op te bakken. Het bijkomende voordeel is dat de bovengenoemde gerechten relatief minder bereidingstijd nodig hebben in vergelijking tot vlees.

Ananas van barbecue 

Low en Slow Cooking

Bij het barbecueën gaat het allang niet meer om het zo snel mogelijk gaar maken van voedsel op de grill. De kunst is juist om ingrediënten op een temperatuur van 45 tot 85°C langzaam gaar te maken. Voor wat, hoort wat. Het resultaat is dat de sappen van de ingrediënten worden vastgehouden en dat proef je!

 

Pekelen

Om de malsheid en smaak uit een stuk barbecuevlees te krijgen, is het aan te raden om deze te marineren in een zoutwater oplossing. Bovendien geeft het een fijne smaak aan het vlees, waardoor het eigenlijk overbodig is om andere specerijen en kruiden toe te voegen.

Barbecuetrends 2017

BBQ Ontbijt

Hoewel het in eerste instantie raar in onze oren kan klinken, is het zo een slecht idee nog niet. Op de barbecue kun je gemakkelijk een smoked roasted eitje of heerlijk garlic brood voor jezelf klaar maken. Dat is pas echt genieten.

Het water loopt ons nu al in de mond. Zet de barbecue maar aan! Welke van bovenstaande trends heb je al toegepast. Laat het ons weten in de reacties hieronder.