5 Artikelen

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel
per pagina
Filteren

Warm met een vuurkorf in de tuin

Beeld je eens in. Bladeren vallen van de bomen en de lucht is helder. Je zit buiten met een warme deken op een comfortabele, zachte bank met een glas wijn of een warme chocolademelk. Het hout knispert en een heerlijke warme gloed van vuur verwarmt je lichaam. Zie je jezelf al zitten? Niet in het buitenland, maar gewoon in de achtertuin? Met een vuurkorf geniet je namelijk meer van het buitenleven, beleef je gezellige en unieke momenten en heb je het alles behalve koud.

Ruime keuze vuurkorven

Bij Fonteyn vind je een ruim aanbod vuurkorven in alle soorten en maten. Of je nu een dakterras, grote tuin of klein balkon hebt: bij Fonteyn kun je terecht voor alle vuurkorf wensen. Van een traditionele ronde vuurkorf tot een vierkante moderne vuurkorf: voor iedere stijl en buitenruimte is er een perfecte bron van warmte en winterse gezelligheid te vinden. De keuzes zijn eindeloos. Laat je inspireren door het online aanbod en geniet binnenkort met jouw nieuwe vuurkorf van het knisperend branden van zelf gehakt hout in jouw eigen tuin!</p>

Vuurkorf gebruiken? 4 tips

Zet jij de vuurkorf in je tuin? Fonteyn geeft je graag vier tips mee, om het perfecte vuurtje te stoken: 

  • Zet de vuurkorf op de juiste plek: Probeer de vuurkorf op of in een ruimte te zetten, waar de vuurkorf niet volledig afgedekt staat. Als de vuurkorf bedekt staat en er onvoldoende verse lucht bij kan komen, kan het vuurtje namelijk moeilijk "ademhalen". Zorg dus voor voldoende frisse lucht om de vuurkorf heen.
  • Gebruik het Juiste hout: Het juiste hout is de brandstof voor een perfect knisperend vuurtje. Probeer gebruik te maken van droog hout - het liefst met een FSC-keurmerk. Plaats enkele grote stukken haardhout in de vuurkorf en zorg dat er voldoende ruimte tussen het haardhout is. Vul de vuurkorf vervolgens aan met kleine stukjes hout. Om het haardhout te laten branden is het aan te raden om ovengedroogde aanmaakhoutjes aan de stapel toe te voegen.
  • Laat het vuur het werk doen: Vervolgens is het zaak om diverse aanmaakblokjes tussen het hardhout en aanmaakhoutjes te plaatsen. Gebruik vervolgens een lange aansteker en steek de aanmaakblokjes voorzichtig aan. Het kleine vlammetje kan vervolgens - met wat geduld - uitgroeien tot een knetterend vuur. Laat het vuur het werk doen!
  • Blijf het vuur aanwakkeren: Het haardvuur zal na verloop van tijd wat nieuwe brandstof nodig hebben. Dan is het tijd om er een nieuw houtblok op te leggen! Met nadruk op ‘leggen’. Als je een houtblok van een te hoge afstand in de vuurkorf laat vallen, komen er namelijk te veel kooltjes los. Te veel opspattende kooltjes kan het brandgevaar verhogen. Is het vuur wat aan de hoge kant? Gebruik dan een haardtang om de haardblokken voorzichtig in de vuurkorf erbij te leggen. 

Vuurkorf kopen bij Fonteyn?

Bij Fonteyn kies je zelf of je de vuurkorf koopt in onze showroom in Uddel of online bestelt in onze webshop. Weet je nog niet precies wat je zoekt of welke vuurkorf bij jouw tuin past? Kom dan langs in Europa's grootste outdoor showroom, waar onze medewerkers al je vragen kunnen beantwoorden en je graag helpen bij het maken van een keuze voor een vuurkorf. Indien je al precies weet wat je wilt, is je vuurkorf online bestellen net zo makkelijk natuurlijk. De bestelling wordt dan gewoon uit voorraad bij jouw thuisadres afgeleverd.