1036 Artikelen

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel
per pagina
Filteren


Alfa Forni

DESIGN & PERFORMANCE 

“Wereld’s meest innovatieve 0°-500° C ovenbouwer zijn en terzelfdertijd de creativiteit en de Italiaanse tradities in stand houden, dat is wat ons de laatste 40 jaar onderscheidde”


De oorsprong van de barbecue

De oorsprong van de barbecue gaat terug naar het roosteren van vlees of vis op kolen. Er zijn verschillende verhalen over het ontstaan ervan, zoals de Arawakan-indianen op Puerto Rico, Hispanola en Cuba die het woord "baracbicu" gebruikten voor een heilig vuurbed en "barabucoa" voor de stookplaats met poten en stokken waarop het vlees werd geplaatst. Een ander verhaal komt van het Franse woord "Boucanier", wat oorspronkelijk verwees naar een houten rooster waarop vlees werd gerookt. In de 19e eeuw werd barbecueën populair in het Amerikaanse zuiden, vooral met varkensvlees, en werd het gebruikt voor grote bijeenkomsten. Tegenwoordig is de barbecue niet meer weg te denken uit onze tuin.

Soorten BBQ: welk type past bij jou?

Fonteyn biedt een breed assortiment verschillende soorten BBQ's. Door het ruime aanbod is het misschien lastig te kiezen welke barbecue je moet kopen en welk soort bbq het meest geschikt is voor jou. Iedereen heeft andere wensen en ideeën voor de tuin en daarom stellen wij jou in staat om te kiezen uit een uitgebreid en compleet aanbod. Graag noemen we een aantal verschillende soorten barbecues uit ons assortiment:

  • Houtskoolbarbecue: Voor veel barbecueliefhebbers gaat er niets boven de typisch rokerige smaak van eten dat is gegrild op een houtskool barbecue. Zoals de naam al aangeeft, gebruik je bij het grillen op een houtskool barbecue kolen of briketten en eventueel houtsnippers. Dit type barbecue staat bovendien ook bekend als vriendelijk voor de portemonnee. Wel moet je er bij een houtskool barbecue rekening mee houden dat het vaak langer duurt voor deze op temperatuur is. Als het voor jou niet snel genoeg kan gaan, kun je de voorverwarmtijd verkorten door briketten te gebruiken in plaats van houtskool. Een ander punt waar je aan moet denken, is dat het schoonmaken van een houtskool barbecue iets langer duurt dan bij andere typen. Echte fans malen er echter niet om: de authentieke smaak maakt het dit meer dan waard!
  • Gasbarbecue: Een andere populaire keuze, is de gasbarbecue. Waar je met een houtskool barbecue houtskool en aanmaakmateriaal nodig hebt, draai je bij de gasbarbecue simpelweg een knop om en je kunt van start! Een barbecue die werkt op gas heeft het grote voordeel dat deze heel snel warm is. Daarnaast is het reguleren van de temperatuur ook erg gemakkelijk, omdat je slechts aan de knop hoeft te draaien. Hecht je veel waarde aan gemak? Dan is een gasbarbecue ideaal!
  • Elektrische barbecue: Nog zo’n barbecue die erg geliefd is om het gemak dat hij biedt: de elektrische barbecue. Net als de gasbarbecue staat ook dit type bekend om het gemak waarmee je de temperatuur kunt regelen. Nog een voordeel is dat je enkel een stopcontact nodig hebt en geen kolen, gas of andere brandstof. Zo bespaar je toch weer kosten. Tot slot wordt deze barbecue gezien als extra veilig, omdat je niet werkt met open vuur.
  • Pellet barbecue:  In de Verenigde Staten zweert men bij de pellet barbecue waarbij gebruikt wordt gemaakt van houtpellets. De houtpellets dienen niet alleen als brandstof maar ook als extra smaakmaker, omdat ze een kenmerkende rooksmaak aan het eten geven. Wil je eens een keer wat anders? Dan kun je zelfs kiezen voor houtpellets met een smaakje!

Hoogwaardige kwaliteit barbecues

Om kennis te maken met de verschillende soorten barbecues nodigen wij je graag uit om jouw ideale barbecue te komen bekijken in onze showroom van ruim 35.000 vierkante meter. Als buitenmens kijk je je ogen uit in onze showroom, waar je niet alleen bbq’s vindt, maar alle tuinartikelen die je nodig hebt om jouw buitenparadijs in te richten. Hier geven wij je in een prettige en ongedwongen sfeer advies. Met de showroom en onze experts kunnen wij jouw zoektocht naar de perfecte barbecue vereenvoudigen. Onze medewerkers staan elke dag voor u klaar om specialistisch advies te geven over temperatuur, de juiste hoogte, het formaat, de kleur en alle andere barbecue mogelijkheden. Ook delen wij graag onze lekkerste barbecue tips met je!