Waar moet je op letten bij het kopen van een sauna?

Waar moet je op letten bij het kopen van een sauna?

Wil jij de dagelijkse stress ontvluchten en een plekje hebben waar je helemaal kunt ontspannen? Duik dan de sauna in! De warmte van de sauna zorgt voor een heerlijk ontspannen gevoel en je komt echt even tot rust. Zowel in de zomer- als in de wintermaanden is de sauna de ideale plek om je even af te sluiten van de buitenwereld.Er zijn een aantal belangrijke punten waar je op moet letten bij de aankoop van een sauna. Denk aan de plaats van de sauna, het type sauna en de houtsoort. Welke sauna past bij jouw persoonlijke wensen? Lees onze tips voor het kopen van een sauna!

sauna

Waar wil je de sauna plaatsen?

Wil je de sauna binnen of buiten plaatsen? Is er genoeg ruimte om de cabine bijvoorbeeld in de badkamer te plaatsen, of wil je deze liever lekker buiten in de tuin? Een houten sauna is ook nog eens een mooie eyecatcher in de tuin. Sauna’s zijn verkrijgbaar in ontelbaar veel verschillende maten: voor een eenpersoons cabine heb je al snel een plekje gevonden, terwijl een cabine voor vier personen meer ruimte in beslag neemt.

Wat zijn je persoonlijke voorkeuren?

Zodra je een plekje hebt gevonden waar je de sauna wilt plaatsen, kun je jezelf verdiepen in de verschillende soorten sauna’s. Kies je voor een infraroodsauna, of heb je liever een échte Finse sauna? Het is belangrijk om je hier goed in te verdiepen, want elk type sauna heeft zijn eigen kenmerken. Wist je bijvoorbeeld dat het bij een Finse sauna wat langer duurt voordat de cabine is opgewarmd? Een infraroodsauna is bijna direct warm. Bedenk daarom goed wat jouw persoonlijke voorkeuren zijn en houd deze altijd in je achterhoofd bij het kiezen van een sauna.

finse-sauna

Checklist

Gebruik onze korte checklist om geen belangrijke punten te vergeten bij het aanschaffen van een sauna.
• Wat voor type sauna zoek je?
• Wat is het budget?
• Wil je de sauna binnen of buiten plaatsen?
• Maak een tekening incl. afmetingen van waar de sauna geplaatst moet worden: zo krijg je een idee van de ruimte.
• Let op dat je de sauna niet tegen de muur plaatst, in verband met vocht.
• Welke houtsoort wil ik het liefste voor de cabine?
• Is er genoeg verlichting in de sauna?
• Met hoeveel personen wil ik tegelijk gebruikmaken van de sauna? Zijn daar voldoende zitplaatsen voor?

Wil je meer informatie over het aanschaffen van een sauna? Of wil je weten welke sauna het beste bij jouw persoonlijke voorkeuren past? Kom dan eens langs in onze showroom, onze sauna-experts helpen je graag verder bij het uitzoeken van de juiste cabine.


Fonteyn TV