930 Artikelen

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel
per pagina
Filteren

Ruim aanbod sauna's

De sauna is door moderne technieken en therapeutische vindingrijkheid niet meer te vergelijken met wat het ooit was: een verwarmde hut onder de grond. Het aanbod bestaat inmiddels uit de meest luxe cabines, compleet met muziekinstallatie, ledverlichting en massagestoelen. Hoe ruim het aanbod verschillende sauna’s ook is, iedere sauna is gemaakt voor hetzelfde: jou van top tot teen ontspannen met warmte. De warmte kan op veel verschillende manieren bewerkstelligd worden. En dat is waarom het effect van de ene sauna weer verschilt van het effect van de andere. Hieronder een overzicht van de bekendste sauna’s.

  • Finse sauna's: De klassieke, Finse sauna is alom bekend. Deze traditionele zweethut is door de jaren heen onveranderd gebleven en concurreert nog altijd succesvol met de hypermoderne sauna’s die tegenwoordig allemaal verkrijgbaar zijn. Velen zweren namelijk bij het authentieke saunagevoel dat in deze cabine ervaren wordt. De warmte, afkomstig van een elektrische kachel of houtkachel, wordt door de wanden van de sauna opgenomen en vervolgens weer aan de cabine afgegeven. Hierdoor loopt de warmte op tot een temperatuur tussen de 60 en de 120 graden Celsius. Ideaal voor wie graag geniet van een rustige, ontspannende saunagang.
  • Infraroodsauna: Een meer intensieve saunagang beleef je in de infraroodsauna. Hierin wordt de warmte veroorzaakt door infraroodlampen in plaats van een kachel. De warmte van deze lampen dringt dieper door in de huid, waardoor het lichaam zich van binnenuit opwarmt. In de infraroodsauna kan gebruik gemaakt worden van korte golf- en lange golfstralers. Warmte van korte golfstralers reikt het diepst en is daarom ideaal voor het verlichten van spier- en gewrichtspijn. Lange golfstralers zijn meer bedoeld om je te laten transpireren en te laten ontgiften.
  • Combi sauna: Wie geen keuze kan maken tussen een Finse sauna en een infraroodsauna, zit gebeiteld met de combisauna. Deze sauna bevat namelijk het beste van beiden: een saunakachel en infraroodlampen. Zo kun je in cabine genieten van twee verschillende sauna-ervaringen.
  • Barrel sauna: De ronde vorm van de barrelsauna kent verschillende voordelen. De ronde sauna kan de warmte beter circuleren, waardoor de ruimte sneller op gewenste temperatuur is. De temperatuur blijft constanter en dit scheelt in de energiekosten. De lucht blijft zich gelijkmatig door de ruimte verspreiden en komt deels weer naar beneden. Daarnaast is de ruimte tussen de grond en het plafond minder groot. Om de barrelsauna op te warmen hoeft de kachel dus ook korter aan.

Welke sauna past bij mij? 

Er zijn een aantal belangrijke punten waar je op moet letten bij de aankoop van een sauna. Denk aan de plaats van de sauna, het type sauna en de houtsoort. Welke sauna past bij jouw persoonlijke wensen? Lees hieronder onze tips voor het kopen van de juiste sauna.

  1. Waar wil je de sauna plaatsen? Wil je de sauna binnen of buiten plaatsen? Is er genoeg ruimte om de cabine bijvoorbeeld in de badkamer te plaatsen, of wil je deze liever lekker buiten in de tuin? Een houten sauna is ook nog eens een mooie eyecatcher in de tuin. Sauna’s zijn verkrijgbaar in ontelbaar veel verschillende maten: voor een eenpersoons cabine heb je al snel een plekje gevonden, terwijl een cabine voor vier personen meer ruimte in beslag neemt.
  2. Wat zijn jouw persoonlijke voorkeuren? Zodra je een plekje hebt gevonden waar je de sauna wilt plaatsen, kun je jezelf verdiepen in de verschillende soorten sauna’s. Kies je voor een infraroodsauna, of heb je liever een échte Finse sauna? Het is belangrijk om je hier goed in te verdiepen, want elk type sauna heeft zijn eigen kenmerken. Wist je bijvoorbeeld dat het bij een Finse sauna wat langer duurt voordat de cabine is opgewarmd? Een infraroodsauna is bijna direct warm. Bedenk daarom goed wat jouw persoonlijke voorkeuren zijn en houd deze altijd in je achterhoofd bij het kiezen van een sauna.
  3. Welke sauna kachel heeft jouw voorkeur? De keuze van de kachel is ook erg belangrijk. Zo moet de saunakachel aangepast zijn aan de grootte van de cabine: hoe groter de cabine, hoe meer vermogen de kachel moet hebben. Je hebt daarnaast ook de keuze tussen een houtkachel en een elektrische saunakachel.
  4. Wil je een zelfbouw of een op-maat-gemaakte sauna?  Ben je een handige klusser? Dan wil je misschien zelf graag je cabine in elkaar steken. Er zijn verschillende formaten beschikbaar binnen zelfbouw saunamodellen. Bij Fonteyn heb je daarnaast ook de mogelijkheid om een kant-en-klare saunacabine aan te kopen. Dit zijn vaak heel stijlvolle modellen, die elke inrichting sieren. Is de ruimte waar je de sauna wil plaatsen niet zo evident om een standaardmodel in te plaatsen? Dan kan je een sauna op maat laten maken door Fonteyn.

Een sauna op maat

Misschien wil je de ruimte waar de sauna moet komen te staan volledig benutten? Of moet de sauna in een hoek of onder een schuin dak worden geplaatst? Wij regelen het. Bij Fonteyn vervullen wij jouw wensen met een op maat gemaakte sauna. Het voordeel van een sauna op maat is dat deze je veel meer vrijheid geeft qua ontwerp en installatie. Natuurlijk past een kant en klare sauna vaak prima in een standaard vierkante ruimte, maar met een sauna op maat kun je een ware thuis spa realiseren. Tijdens het ontwerpen en bouwen van de sauna op maat, zorgt de saunabouwer ervoor dat deze perfect aansluit op de desbetreffende ruimte. Wat dacht je van een inhouwsauna die grenst aan je slaapkamer! Of juist in een grote badkamer inclusief inloopdouche waar je na de saunagang heerlijk onder afkoelt. 

Een sauna kopen bij Fonteyn

Je kunt natuurlijk altijd via onze webshop een sauna kopen. Echter, het is ook mogelijk om een sauna te bekijken in onze showroom. Onze gespecialiseerde adviseurs zullen hier elke werkdag jou te woord staan om gespecialiseerd advies te geven. Heb je bepaalde wensen voor jouw sauna? Laat het dan gelijk weten. Onze adviseurs voorzien je graag van voldoende informatie om de juiste beslissing te kunnen nemen. Een sauna kopen doe je natuurlijk bij Fonteyn Outdoor Living Mall.

Wil je een sauna kopen maar heb je nog vragen? Dan kun je ons bereiken op het telefoonnummer: +31 (0) 577 456 040 of middels het contactformulier.