De zomer verlengen met de terrasverwarmer?

De zomer verlengen met de terrasverwarmer?

Zodra je de eerste zonnestralen op je huid voelt branden, wil je er het liefst de hele dag van genieten. In de avond wordt het al gauw wat frisser. Verlang je ernaar om de hele dag die warmte te ervaren? Misschien is een terrasverwarmer dan wel welkom in je tuin, op het balkon of dakterras. 

Warmte omarmen
Met een heater in je tuin kun je ook na de zomer van de warmte genieten. Nu trek je wellicht nog geregeld de stad in om daar een café met terrasverwarming op te zoeken, maar met een eigen heater is het mogelijk om vrienden thuis uit te nodigen. Tot in de late uurtjes kun je buiten gaan zitten onder het genot van nootjes, kaas, wijn of een andere delicatesse. De terrasverwarming zorgt ervoor dat de ‘zon’ nog lang voelbaar is.

Soorten heaters
Wanneer je op zoek gaat naar een heater, kun je kiezen uit de volgende brandstoffen: propaan, elektriciteit of aardgas. Propaan wordt hiervan het meest gebruikt. Als je graag een gevelheater op gas wil hebben maar niet de mogelijkheid hebt om die aan te sluiten op de vaste aardgasleiding, kan dit een goede keuze zijn. De propaan kachel kun je in principe overal plaatsen en het neemt amper ruimte in beslag. Het bereik is tegelijkertijd enorm, want je kunt er een grote oppervlakte mee verwarmen.  

Een andere optie is om te kiezen voor aardgas. Het voordeel hiervan is dat je de kachel kunt aansluiten op de gasleiding en vervolgens constant brandstof hebt. Een tip: vraag een professional om hulp als je dit nog niet eerder hebt gedaan.

Heb je geen zin om een propaantank te kopen omdat je deze telkens moet vullen en is het niet mogelijk om aardgas te gebruiken? Dan is de elektrische terrasheater ideaal. Deze is milieuvriendelijk en energiebesparend.  

Hangende en staande heaters
Tot slot kun je nog kiezen tussen een hangende of een staande heater. Wat zijn de voordelen? Een staande is handig omdat deze makkelijk te verplaatsen is. En het voordeel van een hangende is weer dat je er geen extra ruimte voor hoeft vrij te maken.  

Lang profiteren
Heaters dragen bij aan de sfeer van je terras. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en vormen. Je kunt er dus een uitkiezen die past bij de eerder gebruikte stijl.  Eén ding is in ieder geval zeker: aan een terrasverwarmer kun je lange tijd plezier beleven, zowel in de zomer als in de herfst. Het is prettig dat je nog lang visite kunt ontvangen en er warmpjes bij kunt blijven zitten.   

Voorbeeld van een heater
      Fonteyn TV