Als je een tuin hebt is het niet gek dat je hier zo vaak mogelijk gebruikt van wilt maken. Maar in ons koude kikkerlandje is dat lang niet altijd zo aantrekkelijk. Vooral niet als het nog niet officieel lente of zomer is! En zal maart dit jaar een staart hebben? Zo ja, hoe kun je dan alsnog heerlijk genieten van de buitenlucht? Een veranda is een oplossing die zeker de moeite waard is te overwegen. Je zit altijd droog en warm, en het maakt jouw woonoppervlak ook nog eens erg knus. Wij vertellen je de voordelen van een veranda! 

Veranda’s bieden wooncomfort

Af en toe even ontsnappen uit de woonkamer voor een frisse neus? Plaats mooie tuinmeubelen, zoals een loungeset, op je veranda en je hebt extra woonoppervlak gecreëerd! Meer buiten zitten zorgt ervoor dat je meer wooncomfort ervaart. Dit comfort komt goed van pas vooral in deze gekke tijd. Door de Corona crisis werkt een groot deel van ons land momenteel vanuit huis. Het is goed voor te stellen dat je het binnen zitten helemaal zat bent. Met een veranda heb je de luxe om iedere dag meer van je tuin te genieten, je af en toe toch even te verplaatsen en even de benen te strekken. Het grote voordeel hiervan: de buitenlucht en een andere omgeving zorgt voor meer creativiteit. Hoe groot je jouw ‘tweede woonkamer’ buiten maakt is helemaal aan jou. Een veranda van bijvoorbeeld 5 bij 3 meter voegt in een keer 15 vierkante meter aan woonoppervlakte toe. Heerlijk toch? Met het plaatsen van een veranda investeer je ook direct in de verkoopwaarde van je woning. Een echt pluspunt dus! 

Het gehele jaar buiten zitten

Op een veranda zit je altijd droog en het biedt een beschutte ruimte die vast zit aan het huis. Een ‘zomeractiviteit’ als barbecuen in jouw buitenkeuken is niet langer meer iets wat je alleen maar in de zomer kunt doen. Een écht vakantiegevoel, het hele jaar door! En als het echt hartje winter is, lijkt het misschien minder aantrekkelijk om op de veranda te zitten. Maar hiervoor biedt een goede heatstrip uitkomst. Deze zorgt voor een fijne warmte die lang blijft hangen. 

De knusheid van een veranda

De veranda is voor veel mensen dé favoriete plek bij  huis. Een plek waar je je terug kunt trekken uit het drukke leven en waar je helemaal tot rust komt. Wanneer je veel tijd wilt spenderen op  de veranda, wil je ook dat deze er gezellig uitziet. Er zijn een aantal dingen die aan deze gezelligheid bij kunnen dragen. Denk bijvoorbeeld aan iets simpels als verlichting. Sfeerverlichting door middel van kaarsen of lichtsnoeren, maar je kunt ook kiezen voor een grote lichtbron, hangend aan het plafond van de veranda. Ook hoge planten aan de zijkant creëren veel sfeer en tevens ook extra beschutting. Ieder mens wordt toch vrolijk van een groene omgeving? Ook zeker niet onbelangrijk: de vloer. Veel mensen vergeten hier aandacht aan te schenken. Leg bijvoorbeeld een vloerkleed neer. Hierdoor ontstaat een huiselijke en warme sfeer. In de zomer is het heerlijk om hier met blote voeten op te lopen en in de winter houdt het de kou van de grond tegen. Een multifunctionele toevoeging dus! 

Inspiratie voor de juiste veranda opdoen? Kom naar de grootste showroom van Nederland!