In Amerika is men al jaren vertrouwd met de pellet barbecue. Hier kijkt men dus al lang niet meer op van de waanzinnige grillprestaties die deze topper onder de barbecues levert. Ook in Nederland kan de gril rekenen op steeds meer bijval. Toch zijn er ook nog heel wat mensen onbekend met de pellet bbq. We stellen je even voor.

De pellet barbecue onderscheidt zich van andere barbecues door de gebruikte brandstof. Waar de meeste barbecues worden opgestookt met houtskool, gas of briketten, maakt de pellet bbq gebruik van houtpellets. We vertellen je in dit artikel wat hier de voordelen van zijn.

Pellet barbecue met houtpellets

Elke pellet bbq heeft een speciale pellettank, die je dient te vullen met houtpellets. Je hoeft de pellet barbecue vervolgens alleen maar aan te zetten, waarna de gril zelf al het werk doet. De pellets worden opgestookt door een warmte-element. De hitte die hier vanaf komt, komt terecht in de grill, waar het om het gerecht heen circuleert. Hierdoor wordt het gerecht aan alle kanten perfect gaar.

pellet bbq

Barbecueën met verschillende pellet smaken

De houtpellets zijn niet alleen praktisch, ook kunnen ze veel betekenen voor de smaak van het gerecht dat je ermee klaarmaakt. Houtpellets geven namelijk niet alleen warmte af, maar ook een houtaroma. Dit aroma trekt in het gerecht,  waar het een heerlijke rooksmaak van krijgt. Er zijn veel verschillende pelletsmaken verkrijgbaar als  appel, kers, eik of els. Je kunt de smaak van je gerecht dus altijd een andere twist geven.

Constante temperatuur in de pellet barbecue

Pellet barbecues werken volledig elektronisch. Dit vergroot niet alleen het gebruiksgemak, maar zorgt ook voor een constante temperatuur. Ideaal voor als u een groot stuk vlees wilt bereiden, dat voor een lange periode dient te garen op een specifieke temperatuur.

Hebben we je interesse gewekt? Bekijk dan al onze Traeger Pelletbarbecues