22 Artikelen

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel
per pagina
Filteren


TRAEGER GRILLS

DE ORIGINAL WOOD PELLET GRILL

Traeger heeft de originele hout gestookte grill zo'n dertig jaar geleden uitgevonden in Mt. Angel, Oregon. We zijn nog steeds de nummer 1 in de branche als het gaat om de verkoop van hout gestookte grills, omdat we al tientallen jaren lang de kunst van het koken op hout hebben kunnen verfijnen.


Pellet bbq: een culinaire kennismaking

In Amerika is men al jaren vertrouwd met de pellet bbq. Hier kijkt men dus al lang niet meer op van de waanzinnige grillprestaties die deze topper onder de barbecues levert. Ook in Nederland kan de gril rekenen op steeds meer bijval. Toch zijn er ook nog heel wat mensen onbekend met de pellet bbq. We stellen je even voor. De pellet barbecue onderscheidt zich van andere barbecues door de gebruikte brandstof. Waar de meeste barbecues worden opgestookt met houtskool, gas of briketten, maakt de pellet bbq gebruik van houtpellets. Elke pellet bbq heeft een speciale pellettank, die je dient te vullen met houtpellets. Je hoeft de pellet barbecue vervolgens alleen maar aan te zetten, waarna de gril zelf al het werk doet. De pellets worden opgestookt door een warmte-element. De hitte die hier vanaf komt, komt terecht in de grill, waar het om het gerecht heen circuleert. Hierdoor wordt het gerecht aan alle kanten perfect gaar.

De voordelen van de pellet barbecue

Een pallet barbecue, ook wel bekend als een pelletgrill of pelletsmoker, biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere barbecuemethoden. 

  1. Gemakkelijk in gebruik: Pallet barbecues zijn over het algemeen zeer gebruiksvriendelijk. Ze hebben een elektronisch besturingssysteem dat de temperatuur nauwkeurig regelt. Hierdoor hoef je niet constant de temperatuur in de gaten te houden, zoals bij een traditionele houtskoolbarbecue. Je kunt de gewenste temperatuur instellen en de barbecue zorgt ervoor dat deze constant blijft.
  2. Veelzijdigheid: Pallet barbecues bieden veelzijdigheid in het bereiden van maaltijden. Ze kunnen zowel grillen als roken, waardoor je een breed scala aan gerechten kunt bereiden, van steaks en hamburgers tot langzaam gegaarde spareribs of gerookte zalm. Bovendien kun je met sommige modellen de temperatuur nauwkeurig aanpassen, waardoor je volledige controle hebt over het kookproces.
  3. Brandstofefficiëntie: Pallets, samengeperste houtpellets, worden gebruikt als brandstof in pallet barbecues. Deze pellets zijn gemaakt van samengeperst zaagsel en zijn een hernieuwbare energiebron. Ze produceren een schone en efficiënte verbranding, waardoor de brandstofefficiëntie van de barbecue hoog is. 
  4. Constante temperatuur: Pellet barbecues werken volledig elektronisch. Dit vergroot niet alleen het gebruiksgemak, maar zorgt ook voor een constante temperatuur. Ideaal voor als u een groot stuk vlees wilt bereiden, dat voor een lange periode dient te garen op een specifieke temperatuur.
  5. Rookaroma: De hitte circuleert door de grill en daarbij komt aroma vrij. Zodoende krijgt de pellet barbecue het voor elkaar om de beste smaaksensatie naar boven te brengen.  Het type houtpellet dat je kiest, beïnvloedt de smaak van het gerecht. Dit biedt de mogelijkheid om verschillende smaken en aroma's aan je gerechten toe te voegen. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze uit smaken als kers, appel en eik om het gerecht telkens een andere twist te geven. 
  6. Gemakkelijk schoon te maken: Pallet barbecues hebben vaak een asopvangsysteem dat het reinigen vereenvoudigt. De as wordt verzameld in een aparte lade, waardoor het gemakkelijk kan worden verwijderd. Bovendien hebben sommige modellen een niet-klevend rooster, waardoor het schoonmaken na gebruik minder tijdrovend is.

Eindeloze mogelijkheden met de pellet bbq

Laat je creativiteit de vrije loop, want met een pellet BBQ zijn de mogelijkheden eindeloos. Of je nu wilt grillen, roken, braden of bakken, deze veelzijdige meester kan het allemaal. Laat je steaks sissen op het grilloppervlak, terwijl een zacht rookaroma de lucht vult terwijl je langzaam je favoriete varkensribben bereidt. Maak je geen zorgen over complexe aanpassingen, want met een eenvoudige bediening regel je moeiteloos de temperatuur en intensiteit van de warmte. Met een pellet BBQ ontketen je de ware grillmeester in jezelf.  Laat de smaken samensmelten, de gesprekken stromen en de vreugde opborrelen. 

De pellet barbecue bij Fonteyn

Je kunt altijd langskomen in onze showroom, hier staan de verschillende pellet barbecues voor je uitgesteld. De barbecue-experts staan klaar voor al jouw vragen. Maar het is ook mogelijk om een pellet barbecue online te bestellen. Binnen enkele dagen wordt de barbecue bij jou thuis bezorgd. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen via 0577 456040 of het formulier op de contactpagina. Wij helpen je graag verder.

Pellet bbq: een culinair hoogstandje

De Pellet Barbecue brengt een flinke lading mogelijkheden met zich mee: grillen, roken, bakken, braden en stoven, dat kan allemaal met één excellent werktuig. Omdat de pellet grill automatisch het werk voor u doet, hoeft u er haast niet naar om te kijken. Ondertussen kunt u tijd doorbrengen met familie en vrienden. Het enige wat u hoeft te doen is de opslagtank vullen met voldoende pellets, de temperatuur invullen van uw voorkeur, en voilà: de pellet barbecue gaat voor u aan de slag.

Het hele jaar genieten met een pellet barbecue

De barbecue maakt gebruik van houtpellets die in een pellettank gaan, en hier zijn de volgende voordelen aan verbonden: de gerechten worden perfect gaar, krijgen de perfecte smaak, en de temperatuur blijft constant. Dit alles komt tot stand door pellets die worden opgestookt met een warme-element. De hitte circuleert vervolgens door de grill en daarbij komt aroma vrij. Zodoende krijgt de pellet barbecue het voor elkaar om de beste smaaksensatie naar boven te brengen. Het is tevens mogelijk uit verschillende smaken te kiezen om het gerecht telkens een andere twist te geven. Er kan gekozen worden uit smaken als kers, appel en eik.

Pellet Barbecue kopen bij Fonteyn

Je kunt altijd langskomen in onze showroom, maar het is ook mogelijk om een barbecue online te bestellen. Binnen enkele dagen wordt de barbecue bij u bezorgd. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen via 0577 456040 of het formulier op de contactpagina. Wij helpen u graag verder.

Wil je meer weten over onze pellet barbecues? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer +31 (0) 577 456 040 of ons contactformulier.