Met een blokhut sta je nooit voor het blok

Met een blokhut sta je nooit voor het blok

Blokhutten kunnen gebruikt worden voor de opslag van tuingereedschap, bloemen, planten of overige spullen. Wanneer je een tuinhuis met overkapping bezit, mag je jezelf helemaal gelukkig prijzen: je hebt dan nog meer ruimte voor je spullen en op warme dagen kun je lekker in de schaduw zitten. Het is praktisch en je hebt er langdurig profijt van.   

De fundering 
Opeengestapelde balken grijpen zich aan elkaar vast. Zo zou je de constructie kunnen omschrijven. Wanneer je de blokhut in de tuin laat plaatsen, heeft deze een harde ondergrond als steen of bestrating nodig. Om er helemaal zeker van te zijn dat deze stevig blijft staan, kun je gebruikmaken van een waterpas. 

Verschil hout en composiet  
Naast hout is het mogelijk om voor een blokhut van composiet te kiezen, een combinatie van hout en kunststof. Het gaat heel lang mee, het materiaal is sterk en je hoeft het bijna niet te onderhouden.  

Hout heeft andere voordelen: een warme uitstraling, milieuvriendelijk, relatief goedkoop en makkelijk te verwerken. Het verschil met composiet is vooral dat er iets meer onderhoud voor nodig is. Daar krijg je echter wel die natuurlijke indruk en geur voor terug. Hierdoor kun je extra lang van je tuinhuis genieten!  

Een tip van de redactie: speciaal voor jou impregneert Fonteyn het hout van de blokhutten onder hoge druk, waardoor het optimaal beschermd wordt. Fonteyn behoort tot het selecte groepje leveranciers in Nederland die dat doet. 

voordelen van een blokhut

Funderingsbalken
Onder ieder tuinhuis kun je funderingsbalken plaatsen. Het tuinhuis komt dan enkele centimeters boven de grond te staan, wat voorkomt dat het vocht in de onderste planken trekt. Het bijkomende voordeel is dat de blokhut wel tien jaar onderhoudsvrij blijft.  Een voorbeeld: blokhut Julia.  

Tuinhuis met overkapping
Eerder werd al aangegeven dat je met een tuinhuis met overkapping meer opslagruimte tot je beschikking hebt. Een ander voordeel is dat je langer van het buitenleven kunt genieten. Tijdens hete zomerdagen kan het fijn zijn om wat schaduw mee te pikken. Hier zullen kinderen ook blij mee zijn wanneer ze buitenspelen en tussendoor wat willen drinken.

Representatief en knus
Het is zover: de blokhut staat te stralen in je tuin. Het startsein dat je kinderen los kunnen gaan of dat je zelf met een goed boek een behaaglijk hoekje op kunt zoeken. Staan je ramen naar de zon toe? Dan kun je zo nu en dan nog wat zonnestralen meepikken. Ideaal als je normaliter graag in de schaduw gaat zitten. Het huisje biedt immers bescherming. Zo maak je het extra comfortabel voor jezelf. Meubels en tapijt kunnen tevens bijdragen aan optimale ontspanning.  

Nog een laatste tip: vraag bij je gemeente na of een vergunning noodzakelijk  is. Fonteyn TV