Barrel sauna

Barrel sauna
Ontdek onze showroom Film showroom Virtuele tour

17 Artikel(en)

per pagina

17 Artikel(en)

per pagina
Een barrel sauna is de Engelse benaming voor ‘sauna in een grote houten ton’. Bij Fonteyn vinden wij het belangrijk dat u heerlijk kunt genieten van uw sauna. De barrel sauna is dan ook van alle gemakken voorzien. De ronde sauna’s zijn er in verschillende soorten en maten. Neemt u een kijkje in ons assortiment?

De vorm van de barrelsauna kent verschillende voordelen. De ronde sauna kan de warmte beter circuleren, waardoor de ruimte sneller op gewenste temperatuur is. De temperatuur blijft constanter en dit scheelt in de energiekosten. De lucht blijft zich gelijkmatig door de ruimte verspreiden en komt deels weer naar beneden. Daarnaast is de ruimte tussen de grond en het plafond minder groot. Om de barrelsauna op te warmen hoeft de kachel dus ook korter aan.

Oorspronkelijk komt de barrel sauna uit Finland. Hier woonden de mensen in deels onder de grond gebouwde hutten. Om een hoge temperatuur te creëren gooiden ze hete stenen in de hut. De Finnen kwamen erachter dat als er water over de hete stenen werd gegoten, de ruimte nóg warmer werd en ze begonnen te zweten. Oorspronkelijk was de ton bedoeld als verwarming, maar uiteindelijk groeide het uit tot de barrel sauna die we nu kennen.

Iedere sauna ton van Fonteyn heeft een prachtig design en ze zijn een echte eyecatcher in uw tuin. Shop online of kom langs in ons inspiratiecentrum van meer dan 35.000 vierkante meter en laat u informeren én inspireren. Vanuit onze ondergrondse opslag van ruim 60.000 m3 kunnen wij onze barrelsauna’s vrijwel altijd direct uit voorraad leveren.

Wilt u meer weten over onze barrelsauna's? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer +31 (0) 577 456 040 of ons contactformulier.

Snel naar:

Buitengewoon genieten!
Veilig betalen met iDeal Veilig betalen met Visa Veilig betalen met Mastercard Veilig betalen met Mistercash Veilig betalen met Sofort Veilig betalen met Paypal