De tuin wordt een steeds belangrijkere verblijfplek. We zijn er vaker dan ooit te vinden en stellen dus ook hogere eisen aan het comfort ervan. En comfort begint bij een goede zitplek. Een mooie loungeset is dan ook onmisbaar. Benieuwd naar welke loungeset je moet hebben? We vertellen het je hier.

Loungesets voor in de tuin of op je balkon zijn er in enorm veel verschillende soorten en maten. Gezien dit grote aanbod is het kiezen van de juiste loungeset nog een hele opgave. Tenzij je weet waar je op moet letten. In dit artikel geven we je een aantal belangrijke aandachtspunten, die je helpen om de ideale loungeset te scoren.

Formaat

Het is allereerst belangrijk om de maten van je terras nauwkeurig op te meten, voordat je gaat shoppen voor een loungeset. Je weet dan aan welke maximale maten de set moet voldoen. De loungeset moet dus compact genoeg zijn voor het terras waar hij op komt te staan, maar tegelijkertijd groot genoeg zijn voor het aantal personen dat van de set gebruik gaat maken. Mocht je weinig ruimte tot je beschikking hebben, waar je efficiënt mee om moet gaan, dan zijn er ook veel modulaire sets verkrijgbaar. Deze bestaan uit losse elementen die je zelf in elkaar kunt schuiven tot een perfect passende set. Daarnaast behoort ook maatwerk tot de mogelijkheden.

Materiaal

Het materiaal van een loungeset is voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor de uitstraling van de set. De materiaalkeuze is dan ook een belangrijke. Loungesets worden in veel verschillende materialen geproduceerd, waardoor er voor iedere smaak een geschikte set verkrijgbaar is. Wie met zijn loungeset graag een landelijke, rustieke sfeer wil neerzetten, zit goed met een set van hout. Met name teakhout is populair. In tegenstelling tot andere houtsoorten, is dit hout enorm onderhoudsvriendelijk, waardoor je tijd over houdt voor andere leuke dingen. Ook loungesets van wicker doen het goed in de natuurlijke tuin. Wicker is dan wel geen natuurlijk materiaal, maar het ziet er wel heel natuurlijk uit. Daarnaast roepen de meubelen, die van dit materiaal gevlochten zijn, een sterke associatie op met ambachtelijkheid, wat ook goed past in een natuurlijke tuin.

Ben je meer fan van strak en modern, dan kun je beter kiezen voor een loungeset van aluminium of RVS. De grijze tinten en strakke afwerking van deze sets komen perfect tot hun recht in de moderne tuin. Verder zijn de loungesets van deze materialen duurzaam en onderhoudsvriendelijk, zodat je er enorm lang van kunt genieten. Is je smaak wat gevarieerder? Dan zijn er ook veel combinaties mogelijk van verschillende materialen.

All weather kussens

Welk seizoen het ook is, in Nederland kan altijd een fikse regenbui overtrekken. Een loungeset met waterbestendige kussens is dan ook een zinvolle investering. Waterbestendige loungekussens worden veelal geproduceerd van de stof sunbrella. Water dat op deze stof valt, kun je er zo vanaf vegen, waardoor je na een regenbui weer snel gebruik kunt maken van de loungeset. Ook is de stof heel eenvoudig schoon te houden, zodat je loungeset er altijd prachtig bijstaat. Voor nog meer bescherming kun je kiezen voor kussens met een vulling van quick dry foam. Deze vulling maakt de kussens niet alleen extra waterbestendig, maar veert ook altijd weer terug in model, zodat de kussens even comfortabel blijven.

welke loungeset past bij jou