Tuintrends 2015

Tuintrends 2015

Langzaam aan worden de nieuwe tuintrends voor 2015 bekend gemaakt. Deze tuintrends worden bepaald aan de hand van gerenommeerde tuin- en woonbeurzen wereldwijd. Maar ook trendwatchers houden zich bezig met tuintrends voor 2015. Daarbij kijken zij o.a. naar wat er in de samenleving gebeurd en waar de behoefte van mensen liggen. Dat kan het ene jaar 'back to nature' zijn en het andere jaar 'sober en strak'. Voor 2015 zijn dit de eerste nieuwe tuintrends die we tegenkwamen: tuintrends 2015 We lezen het overal: een van de tuintrends van 2015 is de terugkomst van de naaldboom. Eigenlijk maak deze boom een comeback. Want jaren geleden stond in haast iedere tuin wel een naaldboom. Het voordeel is de geur, dat hij het hele jaar groen blijft en het weinige onderhoud. Dit jaar mag de naaldboom terug in de tuin, vooral in de wat kleinere varianten die niet groter zijn dan zo'n twee meter.

Tuintrends 2015, het mag wat wilder in de tuin

Tuintrends bepalen ook wat populair is op het gebied van planten, bloemen en borders in onze tuinen. In 2015 mag het allemaal weer wat 'wilder' in de tuin. Creëer wilde borders waarin bijen, vlinders en andere insecten zich helemaal thuis voelen. Denk aan planten zoals monnikskap, siertabak, de dropplant en venkel. <imgsrc="https://www.fonteyn.nl/media/wysiwyg/blog/2014/12/trends-tuin-2015.jpg" alt="tuintrends 2015" /> Ook de bestrating mag weer veel natuurlijker. Waar we de afgelopen jaren nog veel strakke, grijze en grote tuintegels zagen, is dit jaar weer bestrating van natuursteen, hardsteen en kinderkoppen een trend. Tussen deze tegels zien we een opvulling van grind of kiezelsteentjes. Ook afgezaagde boomstammen als tegels zijn een trend. Ze geven de tuin een heel natuurlijke sfeer.

Hoogte en diepte is één van de tuintrends

Geef je tuin in 2015 meer diepte door de hoogte (of laagte) in te gaan. Dat kan met een opstapje, een verhoogd terras of een verhoogde border. Deze tuintrend zorgt ervoor dat je tuin een stuk spannender wordt. Dat is best logisch. Want spelen met diepte en hoogtes geeft de tuin meer evenwicht dan een strakke tuin die op één niveau is opgezet. tuintrends 2015 Op het gebied van tuinmeubelen en accessoires zijn we voor de tuintrends van 2015 veel vintage afgewisseld met natuurlijke materialen. Denk aan tuinmeubels en loungesets gemaakt van gietijzer, sloophout, teakhout of steigerhout. Ook vintage items zoals een oude ijzeren gieter of potten en accessoires van rommelmarkten passen goed. Mix het geheel af met grote kussens gemaakt van linnen of katoen en gebreide poefen. tuintrends 2015Fonteyn TV