Dit weekend staat ons mooi lenteweer te wachten. Een goed begin van een nieuwe maand dus. Nu de lente is begonnen is er ook weer genoeg in de tuin te doen. Wat? Dat lees je hier. 

Gazon

Heb je een mooi gazon in de tuin? Knap deze dan op om er deze lente weer volop van te genieten. Controleer je grasmat op kale plekken, snij deze eruit en vervang ze voor op maat gesneden nieuwe grasplaggen voor een mooi en snel resultaat. Door de hogere temperaturen en de toenemende zonsuren, groeit het gras weer harder. Daarom dien je het gazon vanaf nu elke maand weer even te maaien. Daarnaast doe je er goed aan om het gras in de periode maart tot en met september minimaal drie keer te bemesten. Wie klinkerstenen langs het gazon heeft liggen, kan het gras dat hier overheen groeit het best afknippen met een snoeischaar of kantknipper voor een strak resultaat.

tuintips april

Border

De planten die ’s winters binnen hebben gestaan, kun je buiten weer aan de kou laten wennen. Dit doe je door ze overdag in de tuin te zetten en ’s avonds weer naar binnen te halen, mocht de temperatuur weer flink dalen. De maand april is daarnaast perfect om de planten te bemesten; ze nemen deze maand de voedingsstoffen optimaal op. Wie in het najaar vergeten is om heesters en rozen te planten en hier dit jaar toch nog graag van wil genieten, kan ze deze maand nog in de grond stoppen.

Vijver

Deze maand kun je ook de vijver weer een fikse opknapbeurt geven. Verwijder alle oude resten en bladeren van waterplanten en voeg enkele nieuwe planten aan de vijver toe. Hiermee geef je de vijver een nieuwe, frisse look en voorzie je de vijver van extra zuurstof. Je kunt er ook voor kiezen om je vijver een compleet nieuwe uitstraling te geven door hem bijvoorbeeld te versieren met mini waterlelies of door gele dotterbloemen te planten langs het water.

Snoeien

Vanaf april kunnen hagen en coniferen weer iedere maand gesnoeid worden. Zorg er ook voor dat je regelmatig de uitgebloeide bloemen uit de rozenstruik knipt, zodat deze langer mooi blijft.