Pizza-ovens, voor echte mannen!

Pizza-ovens, voor echte mannen!

Een heerlijke geur verspreidt zich door de tuin. De buurman komt al even een kijkje nemen wat er toch zo lekker ruikt. Wat blijkt; het is een verse zelfgebakken pizza. Rechtstreeks vanuit de eigen pizzaoven op je bord. Ben jij net zo lief in de keuken te vinden als in de tuin? Dan is een pizzaoven iets voor jou! Een sfeermaker die zorgt voor het échte buitengevoel. Zie jij jezelf al als masterchef de heerlijkste gerechten bereiden in je eigen oven?

 

Alfa Pizza Pizzaoven

 

Traditionele pizzaovens

De pizzaoven is al eeuwenoud. Vroeger werd voornamelijk brood gebakken in ambachtelijk gemetselde ovens. Deze ovens waren gemaakt van gebakken steen of klei en goed hittebestendig. Tegenwoordig kun je deze ovens nog steeds verkrijgen, maar gaat steeds vaker de voorkeur uit naar een onderhoudsvriendelijke stalen of ijzeren oven. Bovendien worden de ovens steeds luxer en bijvoorbeeld uitgevoerd met een thermometer en uitklaptafeltje. Je kunt ook kiezen voor een oven met onderstel, zodat deze makkelijk verrijdbaar is. Erg handig met de Nederlandse wind, zo rijd je hem eenvoudig naar een windstille plek in de tuin.

 

Hoe werkt een pizzaoven?

De meeste pizzaovens werken met een houtvuur. Een steenoven heeft ongeveer 1 a 1,5 uur nodig om op de juiste temperatuur te komen. De opwarmtijd van een RVS oven is een stuk korter. Reken op een half uurtje ongeveer, afhankelijk van hoe goed je kan vuurtje stoken.

Zodra de oven warm genoeg is kun je het gloeiende hout naar de achter- of zijkant vegen. De oven is nu klaar om in te bakken. Plaats het gerecht in de oven, even wachten, pizza!

Het leuke is, dat de temperatuur van de oven nog zo’n 3 uur behouden kan worden. Zo kan je nog lang nagenieten van de warmte die de oven verspreidt. 

Pizza bakken vuur

 

Welke oven is geschikt voor mij?

Alle pizzaovens eigenlijk hetzelfde, maar elke pizzaoven heeft zijn eigen functionaliteiten en extra’s. Belangrijk is om te letten op bijvoorbeeld de grootte van de bakplaat. Zo kun je in de ene oven slechts één pizza kwijt en in een andere tot zelfs vier pizza’s.

 

Vandaag de dag tovert iedere (hobby) kok de lekkerste pizza’s op tafel met een eigen pizzaoven. Naast het bakken van pizza’s is het ook mogelijk om culinaire vlees en visgerechten klaar te maken. Geheel in ambachtelijke sfeer natuurlijk. Ben je enthousiast geworden? Of twijfel je welke oven geschikt is voor jou? Kom langs in de showroom en bespreek je wensen met onze adviseurs. Zij geven vrijblijvend een passend advies, zo bak jij binnen de kortste keren de lekkerste pizza’s. Fonteyn TV