Een overkapping biedt vele voordelen, waar steeds meer mensen van profiteren. Wellicht dat je zelf ook wel eens hebt nagedacht over een eigen overkapping. Het is voor dit voorjaar een ideaal tuinidee. In dit artikel behandelen we alle voordelen van een overkapping en leggen we de mogelijkheden aan je voor.

Voordelen van een overkapping

Een overkapping breidt de leefruimte uit, wat als één van de belangrijkste voordelen wordt gezien. Door het terras te overkappen, kun je eenvoudig de stijl van de woning of eetkamer doortrekken naar buiten. Immers zit je onder een overkapping droog en beschut, waardoor je terras ook buiten de zomermaanden gebruikt kan worden. Van een regenbui heb je geen last meer.

overkapping

Tegenwoordig geven steeds meer mensen de voorkeur aan duurzame en hoge kwaliteit tuinmeubelen, buitenkeukens en loungesets. Deze dien je te beschermen tegen weersinvloeden. Door deze spullen onder een overkapping te plaatsen, staan ze mooi droog en beschut, waardoor de kwaliteit langer goed blijft.

Terrasoverkapping van hout, aluminium of kunststof

Overkappingen zijn verkrijgbaar in diverse materialen, formaten en uitvoeringen. De meest gebruikte materialen voor een terrasoverkapping zijn hout, aluminium en kunststof. Het is mogelijk om een overkapping direct tegen de woning aan te plaatsen, maar je kunt er ook voor kiezen om hem achterin de tuin tegen een schuur of schutting aan te plaatsen. U heeft daarnaast de keuze uit een recht, schuin, doorzichtig of volledig dicht dak.

overkapping

Wie graag een overkapping wil met een natuurlijke, robuuste uitstraling, zit goed met een houten overkapping. Een houten overkapping heeft het voordeel dat je hem nog in iedere kleur kunt schilderen. Aluminium overkappingen hebben het voordeel dat ze erg onderhoudsvriendelijk zijn en makkelijk te reinigen. Welk materiaal je voorkeur ook heeft, de overkapping kan altijd op maat gemaakt worden. Ook geïnteresseerd in een eigen overkapping, bekijk dan ons enorme aanbod op onze website