Heb jij geen échte tuin, maar wel een balkon? Ook dan kun je het aankomende seizoen heerlijk genieten van de buitenlucht! Met een balkon kun je namelijk veel meer dan je misschien denkt. Fleur jouw plekje op met stoeltjes, kleurige bloemen en mooie accessoires. Ben jij benieuwd hoe je jouw balkon het beste kunt stijlen. Lees snel verder en doe de leukste ideeën op.

hartje

Creëer een zitplekje

Zelfs op het kleinste balkon kun je een zitplekje creëren. Stapel een aantal kussens op en je kunt heerlijk genieten van het buiten zijn. Heb je wat meer ruimte, dan kun je een bistro setje plaatsen. Een bistroset is opklapbaar en daardoor gemakkelijk te verplaatsen om ruimte te maken. Deze tafels en stoeltjes zijn in allerlei vrolijke kleuren verkrijgbaar. Mocht je nog meer plek hebben, dan kun je altijd een grotere tuinset of loungeset plaatsen of zelf een bankje maken van steigerhout!

lampen

Kies voor de juiste decoratie

Een balkon is niets zonder de juiste decoratie. Leg kussens op de stoelen en vul de tafel bijvoorbeeld met een mooi dienblad met kaarsen, windlichten of andere decoratie. Ook erg leuk zijn grote gekleurde glazen flessen. Deze zijn wat zwaarder en blijven daardoor goed staan, ook met wat meer wind.

Fleur het balkon op met planten

Het allerkleinste balkon krijgt al een mooie kleur en gezellig gevoel met bloemen en planten. Nu horen wij je al denken, waar ga ik deze dan neerzetten? Er zijn talloze oplossingen om toch te kunnen tuinieren op je balkon. Denk bijvoorbeeld aan plantenbakken op de rails van je balkon. Of het opstapelen van meerdere potten in de hoek tegen de gevel aan. Ook erg leuk is het creëren van een verticale tuin. Wil je hier meer tips over? Lees dan onze blog over verticaal tuinieren. Heb je echt groene vingers? Plant dan verschillende groenten en fruit en maak je eigen moestuin!

lampen

Zorg voor een juiste vloer

Een mooie vloer op je balkon doet wonderen. Vaak zijn deze vloeren standaard gemaakt van beton en is het lastig om hier iets moois van te maken. Het is dan ook helemaal niet gek om de vloer van jouw balkon te bedekken met bijvoorbeeld kunststof tegels of zelfs kunstgras. Ook kun je een houten vlonder maken. Je krijgt direct een heel andere uitstraling en kunt bovendien lekker op je blote voeten naar buiten.
Wil jij nog meer inspiratie opdoen over het stijlen van jouw balkon? Kom eens langs in de showroom! Onze experts helpen je heel graag verder!