Doe inspiratie op: prachtige buitensauna’s voor in de tuin

Doe inspiratie op: prachtige buitensauna’s voor in de tuin

Er zijn maar weinig dingen die jou thuis zo’n gevoel van rijkdom geven als een thuissauna. Een sauna is toch iets dat de meeste mensen als extreme luxe zien. Een sauna is vaak gelinkt aan een uitstapje - een dagje wellness dat je jezelf cadeau doet of graag cadeau krijgt. Of wanneer je op vakantie gaat en in een hotel of appartement overnacht met luxe faciliteiten zoals spa’s en sauna’s. Maar deze luxe is binnen handbereik en kun je ook gewoon dichtbij huis creëren: bijvoorbeeld in je achtertuin!

Geen winterblues met wellness in de achtertuin

Je eigen wellness faciliteiten bij huis, zo komen we de winter wel door toch? Voor een ontspannend dagje uit hoef je alleen maar je tuin in te gaan. Goed tot rust komen is steeds belangrijker. Het aantal burn-outs neemt de laatste jaren alleen maar toe, dus ontspannen is van wezenlijk belang. En hoe kun je nu beter ontspannen dan in een sauna? Naast ontspanning en een mentale oppepper heeft de warmte van een sauna ook een positief effect voor spier- en gewrichtspijn en voer je door middel van transpireren afvalstoffen af.

Barrelsauna - een aanwinst voor je tuin

Daarnaast is een buitensauna ook nog eens esthetisch een mooie aanwinst voor je tuin! Erg populair zijn tegenwoordig de ‘barrelsauna’s’, deze gezellige ronde tonnen misstaan zeker niet in jouw tuin! Zo’n klein huisje van duurzaam hout zorgt voor een heel natuurlijke uitstraling. Door de deur kun je ook nog eens genieten van het uitzicht dat jouw tuin te bieden heeft. Plus: het grote voordeel van zo’n buitensauna: als je tussendoor even moet afkoelen stap je heerlijk en gemakkelijk meteen je tuin in.

Richt je sauna in zoals je wil!

Neem nu bijvoorbeeld de Karibu barrelsauna. Die kun je compleet naar eigen smaak inrichten met sauna-accessoires. Ten eerste zijn er verschillende soorten verlichting mogelijk - in warme tinten of gekleurd licht. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende geuren, oliën of opgietconcentraat, voor een heerlijke natuurlijke geur, die zorgen voor een extra prettige saunabeleving. Dan kun je jouw sauna compleet maken met verschillende soorten rug- en hoofdsteunen om de ideale zit- en ligplekken te creëren. Kies vervolgens het extra meubilair dat jij nodig denkt te hebben, zoals rekjes en bankjes. En kies als finishing touch bijvoorbeeld voor het toevoegen van een muziekinstallatie!

Sauna inspiratie opdoen?

Een sauna wil je misschien wel even in het echt zien. En dat kan! In de 35.000 m² showroom van Fonteyn staat een hele ruime selectie sauna’s opgesteld. Onze adviseurs kunnen jou met hun passie en expertise een gericht advies geven over welke buitensauna het beste aansluit op jouw wensen.Fonteyn TV