Hot! Een douche in de tuin

Hot! Een douche in de tuin

De lente is officieel begonnen en ook het zonnetje laat zich al steeds vaker zien. Het is wachten tot de temperaturen flink gaan oplopen en we kunnen weer lekker naar buiten.Heb je een wateraansluiting in de tuin? Dan kun je een heuse douche in de tuin creëren om optimaal te genieten van de warmere dagen. Tip: begin nu al met de aanleg van een outdoor douche, zo ben je helemaal klaar voor de zomer. Wil jij weten hoe je dit kunt realiseren? Lees dan snel verder!

 douche-in-de-tuin

Waarom een buitendouche?

Hier kunnen we heel kort over zijn. Het is een heerlijk extraatje. Als je een zwembad in de tuin hebt kunt je gemakkelijk en snel het chloorwater afspoelen. Geen zwembad? Dan kun je juist heerlijk afkoelen! Een douche neemt weinig ruimte in beslag en geeft het ultieme vakantiegevoel

Welke stijl buitendouche past bij mijn tuin?

Iedere tuin is anders en heeft zijn eigen stijl. Wil je dat jouw buitendouche straks goed aansluit bij de stijl van jouw tuin?Door de materialen uit jouw tuin te gebruiken creëer je gemakkelijk de juiste sfeer! Denk hierbij aan hout, beton en zelfs groene beplanting. Zo kun je altijd een passende buitendouche creëren.Een douche in de tuin kan eigenlijk overal geplaatst worden. Het is afhankelijk van de beschikbare ruimte in de tuin en de afvoer van het water. Let ook op de ondergrond, wanden van de douche en de schaduw en de zon.

buitendouches

Juiste ondergrond

Het is belangrijk om te zorgen dat het water goed weg kan lopen. Dit kun je op verschillende manieren realiseren. Denk aan het plaatsen van een waterafvoer, of het gebruik van kiezels bovenop een zachte ondergrond. Zo loopt het water goed weg en blijft de rest van de tuin goed droog.

Ombouw van de douche

Wil je een douche met veel privacy? Of kan deze juist zichtbaar in de tuin geplaatst worden? Afhankelijk van jouw voorkeur kun je kiezen voor een gesloten ombouw of open douche. Wil je geen extra wand plaatsen voor de buitendouche? Je kunt de douche goed plaatsen een de schuur. Let wel op dat de muur waaraan de douchekop geplaatst is waterdicht moet zijn!

Waar plaats ik mijn douche?

Zon of schaduw? Ook dit is afhankelijk van jouw voorkeur. In de frissere maanden is een douche in de zon juist fijn, terwijl dit veel te warm zou kunnen zijn tijdens de warme zomerdagen. Er is altijd een gulden middenweg.Ook bij Fonteyn hebben we verschillende buitendouches in het assortiment. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw tuin? Bezoek de showroom, onze experts staan voor je klaar!


Fonteyn TV