Ieder jaar willen we natuurlijk zo lang mogelijk genieten van onze tuin, omdat er natuurlijk weinig zo lekker is als genieten in en van je tuin. Vooral die lange zomeravonden willen we zo lang mogelijk vasthouden, maar de zon verdwijnt weer steeds sneller achter de horizon en dan merk je dat het al snel wat kouder wordt. Gelukkig zijn daar ideale oplossingen voor in de vorm van fantastische terrashaarden. Heb je wat inspiratie nodig? Wij zetten een aantal mooie exemplaren voor je op een rijtje! 

Vuurkorf, vuurpot, vuurschaal het kan allemaal

Er zijn veel mogelijkheden om een vuurtje te maken in je achtertuin, het begon vooral met vuurkorven, die een aantal jaren terug enorm populair zijn geworden. Maar tegenwoordig zijn er nog veel meer mogelijkheden dan alleen een vuurkorf. De opties worden vooral ook steeds mooier, bijvoorbeeld deze stalen vuurpot van Morsø is een lust voor het oog en super praktisch. Of vuurkorf Hofats Cube is een vuurkorf zoals je nog niet eerder hebt gezien. Minimalistisch design en ook nog eens multifunctioneel, want als je hem niet gebruikt als vuurkorf kun je hem omdraaien en dan kun je hem gebruiken als bijzettafel! 

 

Multifunctioneel: barbecue en vuurplaats 

Over multifunctioneel gesproken, er zijn ook een heel aantal opties als je op zoek bent naar een vuurplaats waar je ook kunt koken. Een houtgestookte barbecue zoals je nog niet eerder gezien hebt: deze prachtige vuurschaal van OFYR kun je als barbecue gebruiken, maar je kunt er ook lekker met je drankje omheen staan. Het hout berg je op in de handige opbergruimte onder de schaal. En de langwerpige opbergruimte zorgt ook voor genoeg ruimte bovenop waar je ook je eten kunt bereiden. 

 

Terrashaarden en sfeerhaarden 

Een flinke portie sfeer aan je tuin toevoegen? Dan moet je zeker een terrashaard of sfeerhaard aanschaffen, zoiets als de Cosiglobe bijvoorbeeld. Deze prachtige ronde sfeerhaard nodigt onmiddellijk uit om hier met een fijn gezelschap omheen te gaan zitten en je zal nooit moeite hebben om het vuur aan te krijgen, want hij werkt volledig op gas. En de gasfles, die is mooi weg te werken in de kegelvormige bijzettafel! Ga je liever voor een houten haard? Dat kan ook. In de tuinenquête lazen wij dat jullie van hout in de tuin houden, dus een terrashaard zoals deze van Happy Cocooning met een ombouw van teakhout valt waarschijnlijk wel in de smaak!  

  

Elektrische terrasverwarming en heaters 

Heb je niet perse behoefte aan een knisperend vuurtje, of vind je dat toch een beetje veel gedoe. Dan kun je natuurlijk ook altijd een elektrische terrasverwarmer of heater aanschaffen. Nooit meer koud én lekker luisteren naar je favoriete muziek? Met de Fonteyn Low Glow Heater zit jij warm op je terras en door de ingebouwde speaker kun je ook nog eens muziek luisteren. Als je het ons vraagt: een perfecte combinatie. Dat een terrasverwarmer ook mooi kan zijn laat de terrasverwarmer Indus zien, deze prachtige heater heeft het design van een industriële staande lamp en is daarmee een echte sfeercreëerder op je terras.