Decoratie in de kleine tuin

Decoratie in de kleine tuin

Een kleine tuin is vaak erg gezellig! Zeker als je het leuk en sfeervol weet in te richten. Ben je op zoek naar inspiratie voor decoratie in je tuin? Fonteyn verkoopt ook veel tuinaccessoires van merken zoals: Bloomingville, Riverdale, Hubsch, Lifestyle en Zwaanzinnig. Je vindt er de leukste ideeën om een mooi geheel van je tuin te maken. Daarnaast geven we je in dit artikel 3 tips voor een leuke aankleding van je tuin. Decoratie Decoratie tip 1: Lichte basiskleuren Je laat je kleine tuin optisch groten lijken door gebruik te maken van lichte kleuren. Denk aan wit, grijs en een zachte zandkleur. Het is slim om deze kleur als basiskleur te nemen en met kleine kleur accenten variatie aan te brengen. Gebruik je als basis een donkere kleur, dan lijkt je tuin nog kleiner.

Decoratie tip 2: Maximaal twee accentkleuren Combineer je in een kleine tuin veel verschillende, harde kleuren dan heb je de kans dat het chaotisch gaat lijken. Door één of twee accentkleuren te kiezen kun je juist heerlijk tot rust komen in je eigen tuin en geniet je wel van een vrolijke sfeer. Laat de accentkleuren terugkomen in decoratie, zoals vrolijke sierkussens, een bijzondere kaarsenhouder of unieke bloempotjes.

Decoratie tip 3: Doceren In de kleine tuin geldt: less is more. Waar wil jij de tuin voornamelijk voor gebruiken? Om ontspannen een boek te lezen of om een groot diner te organiseren voor je vrienden? Misschien wil je het wel allebei. Kies dan bijvoorbeeld voor een loungebank, waarop je zowel in een ontspannen als actieve houding kunt zitten. Twee in één, ideaal toch? Weet je nog meer handige oplossingen voor de inrichting van een kleine tuin? Plaats dan hieronder een reactie. Wij zijn benieuwd naar jouw ideeën!Fonteyn TV