Het is nog nooit zo warm geweest in september. We kunnen dus wel wat verkoeling gebruiken. Normale zwembaden of opzetzwembaden zijn daarvoor ideaal. Daarom geven we er iedere dag eentje weg op onze Facebook, zolang de hitte blijft aanhouden. Waarom je ook zo’n opzetzwembad moet hebben? Dat vertellen we je hier.

Opzetzwembaden zijn een enorm populair alternatief op bouwkundige inbouwzwembaden. Je koopt ze op de eerste plaats voor een stuk lager bedrag. Maar niet alleen het product is goedkoper, ook het onderhoud en de installatie ervan kost minder. Zo hoef je bijvoorbeeld geen gat te graven of bouwkundige aanpassingen te doen.

Opzetzwembaden zijn daarnaast ook enorm snel opgebouwd. Als je er één aanschaft, kun je dezelfde dag nog genieten van heerlijke verkoeling. Sommige baden zijn zelfs al binnen tien minuten opgezet. Ideaal voor in een periode als deze, waarin we te maken hebben met onverwachts hoge temperaturen. Je kunt ze plaatsen op elke ondergrond: stenen, gras, zand, etc. Wel moet de ondergrond vlak zijn en is het verstandig om gebruik te maken van een grondzeil. De baden zijn ook net zo snel weer afgebroken als opgebouwd. Hierdoor kun je de ruimte van het zwembad weer gebruiken voor andere doeleinden als het weer slechter wordt.

Door bovenstaande voordelen zijn opzetzwembaden een groot succes. Daardoor is ook het assortiment zeer uitgebreid. Je hebt de keuze uit enorm veel soorten en maten. Er is dus voor ieder wat wils. Door het toenemende aanbod, komen er ook steeds meer accessoires bij, die vaak ook net wat goedkoper zijn dan die van ingebouwde zwembaden. Ideaal, toch?