De tuintrends van 2016

De tuintrends van 2016

We staan aan het begin van een nieuw jaar. Dat betekent dat er ons weer een hoop nieuwe trends, hypes en rages te wachten staan. Ook voor wat betreft de tuin. Weten hoe je aankomend voorjaar volgens de laatste trends van de tuin kunt genieten? We vertellen het je in dit artikel.

Was de tuin vroeger nog een beetje een ondergeschoven kindje, tegenwoordig is er steeds meer aandacht voor. We zagen het afgelopen jaar dat de stijl van de woning steeds meer wordt doorgetrokken naar buiten. Deze tuintrend zet zich in 2016 door. Zo zal er dit jaar in steeds meer tuinen gekozen worden voor luxe meubilair, dat oogt als woninginterieur, maar geschikt is voor buiten. Welke tuintrends het tuinbeeld van 2016 nog meer bepalen, lees je hieronder.

Tuintrend 1: connect the story

De natuur wordt een steeds belangrijker aspect in de uitstraling van de tuin. Onder het credo ‘back to basic’ grijpen we terug naar een zo natuurlijk mogelijke tuin met weinig aandacht voor een strakke, grafische vormgeving en bestrating. De beplanting in deze tuin bestaat voornamelijk uit planten en bomen die ook in de directe omgeving groeien. Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van duurzame materialen en natuurlijke kleurtinten. Denk aan accessoires van glas, terracotta en verweerd materiaal.

tuintrend 1

Tuintrend 2: global garden

We trekken steeds vaker de wereld over en worden dus ook meer geconfronteerd met andere culturen. Dat doet een hoop inspiratie opborrelen. Zeker voor de tuininrichting. In landen als Australië en de Verenigde Staten staat de tuin vaak een stuk centraler dan in Nederland. Vooral in Australië doet men bijna alles buiten. Die leefgewoonte wordt door ons meegenomen naar huis, waardoor de Nederlandse tuin steeds meer invloeden van het buitenland krijgt. Zo is er meer behoefte aan bijvoorbeeld een uitgebreide buitenkeuken, een verkoelend zwembad of een knusse veranda, om tijdens alle seizoenen van de tuin te kunnen genieten.

tuintrend 2

Tuintrend 3: the world beyond

Binnen deze tuintrend wordt geprobeerd om in de tuin een fantasievolle, sprookjesachtige wereld op te roepen. Dat wordt geprobeerd met surrealistische accessoires, bevreemde decoraties, bizarre kleurverlopen en gekke motieven. De kleuren die hiervoor gebruikt worden variëren tussen fris groen, paars, pastel lila, roze, blauw, donkerrood en donkergroen.Fonteyn TV