Kleuren. Van sommige word je vrolijk, van andere rustig. Ze beïnvloeden je gemoedstoestand. Een natuurlijke tuin kan helpen om rust en ruimte in je leven toe te laten, en een glimlach op je gezicht te toveren. Maar hoe richt je het zo in dat je er altijd een positief gevoel bij hebt? 

Leg het fundament
Wil je na een lange werkdag lekker bijkomen in je tuin? Natuurstenen kunnen het verschil maken bij de keuze van de ondergrond. Er zijn verschillende tinten waaruit je kunt kiezen: grijs, crème, geel, rood, groen. Welk gevoel roepen deze kleuren bij je op en bij welke heb je het beste gevoel? Dat is waarschijnlijk de kleur waar je voor wilt gaan.  

De materiaalkeuze is bepalend voor de uitstraling van je tuin. Kies bijvoorbeeld voor de charme en levendigheid van de granietsteen of de trendy Limestone. Vind je deze stenen te prijzig? Het alternatief is om te kiezen voor betonbestrating met een natuursteen motief. Het resultaat:  een betaalbare betonsteen met de looks  van natuursteen.  

Knus en comfortabel aankleden
Ben je voorzien van een stijlvolle ondergrond? Dan kun je gaan brainstormen over de natuurlijke materialen die je nog meer wil toevoegen. Tuinmeubelen van vlechtwerk misschien?  In het Peacock Dagbed van Artie Garden, welke ontworpen is in de kleur naturel en voorzien van een witte luifel, zou je heerlijk weg kunnen dromen. Binnen no-time ben  je op  je favoriete vakantie-eiland en lig je op het strand met een drankje in de hand.

Kies de juiste tinten en vormen
Het is dit jaar de trend om meer warme kleuren te gebruiken, dit zie je al terug op veel terrassen. Grijs en zwart worden nog steeds veel gebruikt, maar ook natuurlijke producten en kleuren worden steeds meer de trend. Door hiervoor te kiezen, zul je merken dat je er een optimistisch gevoel van krijgt. Het werkt perfect om uit de dagelijkse sleur te komen.

Voeg oud hout toe
Laat de planten gerust voor wat ze zijn, ze horen juist bij je eigen stukje groen. Om het gevoel van rust en ruimte te behouden, zou je er oud hout aan toe kunnen voegen, wat tegenwoordig ook erg hip is. Is het een idee om naast het dagbed nog de speelse bijzettafel Massy te plaatsen? Je kunt daar het drankje op plaatsen en zo extra lang op het eiland van je dromen blijven liggen. Voorlopig hoef je geen geld uit te geven aan een dure reis. Na een zware werkweek kun je weer helemaal bijkomen in je persoonlijke oase van rust.