Het winterseizoen is nog in volle gang, maar wij zijn al volop bezig met het fantaseren over het inrichten van de tuin. Wat voor tuinmeubelen zullen er dit jaar weer in zijn? Welke trendy tuinmeubelen mag je niet missen? Bij een nieuw jaar horen nieuwe trends, Fonteyn helpt je graag met de nieuwste trends van 2018. Of je nu net je nieuwe tuin aan het inrichten bent, of klaar bent voor een nieuw gestylde tuin!

Industrieel, modern en romantisch

In 2017 begon een industriële look and feel aan je tuin geven echt in te worden, deze trend blijft doorzetten. De industriële en moderne stijl hebben meerdere raakvlakken. Zo horen bij allebei de stijlen; strakke lijnen en donkere kleuren. In de tuin kan je dit laten terugkomen door je tuin in duidelijke vlakken te verdelen en te betegelen met grijze stenen. Als de romantische tuintrend meer bij jou past, ga dan voor hout en warme kleuren.

Houtkleurige tuinmeubelset  

Kleuren

Zwart is in meubelland altijd een goede kleur, een kleur waar je nooit spijt van zal krijgen. Deze zomer wordt bruin het nieuwe zwart. Er zijn veel tuinmeubelen in bruin te verkrijgen dit jaar, zoals deze prachtige hoekbank. Naast bruin wordt ook wit weer belangrijk, een goede basiskleur waar veel mee gecombineerd kan worden. Kleuren komen helemaal terug in 2018! Kies een mooie, contrasterende kleur voor je accessoires en combineer deze met je basiskleuren waardoor je tuin een speelse en hippe twist krijgt.

Materialen

Zoals al eerder gezegd zijn de industriële, moderne en romantische stijl helemaal in dit jaar. Dit heeft ook zijn effect op de materialen. In 2018 zie je veel zwart staal, messing en goud. Daarnaast zijn natuurlijke materialen zoals natuursteen, marmer, teakhout weer helemaal terug van weggeweest. Een tafel met een aluminium onderstel en een houten tafelblad past perfect bij deze stijlen, zoals deze van het populaire merk Borek. Kies daarbij deze comfortabele vlechtwerk stoel en je bent klaar voor de lange zomeravonden met familie of vrienden.

Tuinmeubel in groene omgeving  

Leven in je tuin

Steeds meer mensen willen zoveel mogelijk tijd in hun tuin spenderen. De tuin wordt een belangrijker onderdeel van het huis. Wie vindt het niet fijn om lekker in de buitenlucht te zitten en te genieten van de eerste of laatste zonnestralen? Weinig mensen zitten met goed weer liever binnen dan buiten. Vandaar dat de buitenkeuken steeds populairder wordt. Op deze manier kan je nog meer buiten zijn en hoef je niet meer binnen te koken terwijl de rest buiten aan het genieten is van de zon. Lijkt jou het wat om een buitenkeuken te hebben in jouw tuin? Kijk dan eens op Fonteyn.nl!

Ben jij helemaal geïnspireerd geraakt voor de inrichting van je tuin? Kom dan langs in onze showroom, waar er genoeg tuinmeubelen staan om uit te proberen en onze experts voor je klaar staan om te helpen!