Positieve effecten van de spa op je gezondheid

Positieve effecten van de spa op je gezondheid

Wat is beter dan na een lange werkdag heerlijk tot rust komen in een spabad? Niet alleen is het erg lekker om te badderen in de spa, uit meerdere onderzoeken blijkt ook dat een spa treatment veel gezondheidsvoordelen met zich meebrengt. De positieve effecten van een spabad hebben wij voor je opgesomd: 

1. Stimulering van de bloedsomloop
De ingebouwde roterende jets in het spabad geven de belangrijkste delen van je lichaam een warme massage. Hierbij zullen de bloedvaten ook wat uitzetten en de hartslag zal versnellen. Dit zorgt er weer voor dat de doorbloeding wordt verbeterd en de aanvoer van zuurstof wordt bevorderd.

2. Ontspannende werking
Vooral bij mensen die een 9-5 kantoorbaan hebben en urenlang in dezelfde houding achter een computer werken, zullen de pijn en stijfheid in hun schouders en rug herkennen. Door met de krachtige roterende jets deze pijnlijke plaatsen een stevige massage te geven, zal je stijfheid als sneeuw voor de zon verdwijnen. Het fijne van een spabad is dat het met zijn roterende jets ook op plaatsen kan komen waar het voor jou ontoereikend is met de hand.

3. Revitalisering van de huid
Net als bij een stevige workout, ga je door de hete temperatuur van het spa water zweten. De temperatuur ligt gemiddeld op 38 graden. Op deze manier worden giftige stoffen uit je lichaam verdreven. Bovendien raken huidschilfers en dode huidcellen los. Dit bevordert de aanmaak van nieuwe gezonde huidcellen. Het resultaat is een langdurig zachte en soepele huid. 

4. Verbetering van de slaapkwaliteit
Doordat je lichaam volop kan ontspannen, voel je je ook letterlijk beter in je vel. Met een ontspannen en stressvrij lichaam, zul je ‘s avonds ook minder piekeren. Zonder zorgen slaap je beter.

Heb je thuis een spabad? En welke voordelen ervaar jij? Laat het ons hieronder weten.



Fonteyn TV