Kleine loungeset kiezen? 6 slimme tips

Kleine loungeset kiezen? 6 slimme tips

Ben jij op zoek naar een kleine loungeset? Ook in de kleinere buitenruimtes kun je een stijlvolle plek creëeren om te loungen. Zonder dat je hoeft in te leveren op comfort! Met onze X tips en inspiratie laten we zien wat de mogelijkheden zijn en dat je met de juiste kleine loungeset slim ruimte kunt besparen én tegelijkertijd een ruimtelijk gevoel kunt creëeren.

Kleine loungeset, veel comfort

Begin je dag met een heerlijke kop koffie en geniet van mooie gesprekken met je vrienden en familie - dat zijn de mooie momenten waarop je even kunt ontspannen te midden van de drukte van het dagelijks leven. Ben je op zoek naar een kleine loungeset voor je buitenruimte die niet te veel ruimte inneemt? En die hetzelfde comfort als hun grotere broers en zussen heeft? Op deze pagina ontdek je ons aanbod en voorzien we je van de juiste tips en ideeën zodat jij de perfecte kleine loungeset in huis kunt halen!

#1. Meet de ruimte nauwkeurig op

Hoewel het misschien voor de hand ligt, is het belangrijk dat de loungeset die je op het oog hebt niet alleen past op je balkon of in de tuin, maar ook voldoende been- en loopruimte overlaat. Het is beter om wat extra ruimte over te houden, wat toch een gevoel van vrijheid en comfort biedt. Meet daarom van te voren de beschikbare ruimte in de breedte en diepte op. Waarschijnlijk zul je de kleine loungebank tegen een muur, reling of schuur aan zetten, maar door de diepte te berekenen weet je ook of je voldoende been- en loopruimte overhoudt.

#2. Het juiste type loungemeubel 

  • Loungebank: Als je een compacte loungemeubel zoekt, kun je ook een loungebank overwegen. Een loungebank voor 2 of 3 personen zorgt voor dat relaxte lounge plekje buiten en met heerlijk dikke tuinkussens en eventueel een compacte bijzettafel voor buiten of een krukje creëer je alsnog de luxe uitstraling van een echte loungeset.
  • Hoek loungesets: Als je weet wat de diepte is van jouw buitenruimte kun je misschien ook een compacte hoekbank of hoekloungeset kiezen. Deze loungesets zijn speciaal ontworpen om in hoeken te passen, waardoor ze efficiënt gebruik maken van de beschikbare ruimte. Ze bestaan vaak uit een kleine hoek loungebank en een bijpassende tafel, perfect voor gezellige hoekjes op je balkon of in je tuin.
  • Modulaire loungeset: Modulaire loungesets bestaan uit verschillende losse elementen die je naar wens kunt combineren en aanpassen. Hierdoor kun je de set aanpassen aan de beschikbare ruimte en de gewenste opstelling. Dit maakt de modulaire loungeset zeer veelzijdig en geschikt voor de kleinere buitenruimtes!

#3. Kies slim het materiaal

Loungesets zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals rotan, aluminium, hout en kunststof. In een kleine buitenruimte is het alleen slim om materialen te kiezen die visueel licht en luchtig zijn om de ruimte niet te overweldigen. Materialen die goed passen bij een kleine buitenruimte:

  1. Aluminium: Aluminium tuinmeubelen zijn lichtgewicht en gemakkelijk te verplaatsen, wat handig kan zijn in een kleine tuin waar je misschien regelmatig de opstelling wilt veranderen. Ze zijn ook duurzaam, roestbestendig en vereisen weinig onderhoud.
  2. Rotan of wicker: Rotan of kunststof vlechtwerk geeft een natuurlijke uitstraling aan je tuinmeubelen zonder het gewicht en onderhoud van echt rotan. Deze materialen zijn vaak lichtgewicht, duurzaam en gemakkelijk schoon te maken, waardoor ze ideaal zijn voor kleine tuinen.
  3. Hout met slank design: Houten tuinmeubelen kunnen warmte en karakter toevoegen aan een kleine tuin, maar kies voor slanke en minimalistische ontwerpen om de ruimte niet te overweldigen. Hardhoutsoorten zoals teak of acacia zijn duurzaam en bestand tegen verschillende weersomstandigheden.
  4. Metaal met poedercoating: Tuinmeubelen van metaal met een poedercoating zijn bestand tegen roest en corrosie, waardoor ze geschikt zijn voor buitengebruik. Kies voor slanke, gestroomlijnde ontwerpen om de visuele ruimte in een kleine tuin te maximaliseren.

#4. Slim ruimte besparen met multifunctionele meubelen

Overweeg een loungeset dat meerdere functies heeft, zoals een loungebank met ingebouwde opbergruimte of een bijzettafel met verborgen opbergruimte. Hier kun je dan bijvoorbeeld je kussens, tuinaccessoires of speelgoed in opbergen, waardoor je geen extra opbergruimte nodig hebt. Of wat dacht je van een bijzettafel met ingebouwde koelers? Deze bijzettafels hebben een ingebouwde koeler om drankjes koel te houden tijdens warm weer, waardoor je geen aparte koelbox nodig hebt.

#5. Stijl en design

Als je een kleine buitenruimte hebt en een kleine loungeset wilt kiezen, kun je qua stijl het beste kiezen voor een slank en minimalistisch ontwerp. Slanke lijnen en een minimalistisch design zorgen er namelijk voor dat je een ruimtelijk gevoel behoudt. Dit helpt om de kleine ruimte visueel te vergroten. Kies bovendien voor lichte kleuren, zoals wit, crème, offwhite, beige of lichtgrijs om de buitenruimte helder en luchtig te houden. In combinatie met deze rustige kleuren - zoals wit, beige, taupe, kaki, grijs - kun je natuurlijk wel één accentkleur toepassen in de tuinaccessoires.

#6. Kies de juiste tuinkussens

Het herhaaldelijk gebruiken van bepaalde objecten of patronen in je tuin kan de illusie van ruimte creëren. Waarom? Herhaling van een patroon doet onze hersenen geloven dat dit patroon zich ook buiten ons gezichtsveld herhaalt. Daardoor nemen we aan dat wat we niet kunnen zien, net zo goed deel uitmaakt van jouw tuin, omdat onze hersenen ervan uitgaan dat het patroon zich daar ook herhaalt, ook al is dat niet echt het geval. Door tuinkussens met een zelfde patroon of object te kiezen lijkt je loungeset dus ruimer!

Door slimme keuzes te maken in het materiaal, ontwerp en accessoires kun je een gezellige en functionele buitenruimte creëren, waar je kunt ontspannen en genieten van kostbare momenten. Met aandacht voor details en ruimtebesparende oplossingen, vind je gegarandeerd een kleine loungeset die perfect past bij jouw persoonlijke smaak en de beschikbare ruimte. Ga op zoek naar die ideale set en transformeer je kleine buitenruimte tot een oase van comfort en stijlFonteyn TV