5 tuintrends van 2023

5 tuintrends van 2023

Nieuwe tuinplannen maken en je tuin inrichten met de nieuwste tuintrends van 2023. Ieder jaar komen er weer nieuwe trends aan het licht op het gebied van tuinmeubelen en tuininrichting. Heb je inspiratie nodig hoe je je tuinmeubelen kunt (her)indelen? Wij vertellen je graag over de nieuwe tuinmeubeltrends van dit jaar!

Tuintrends 2023

Met de lente in volle gang en de zomer om de hoek, is het tijd om na te denken over het inrichten van de buitenruimte. Waar in 2022 de kleur van de natuur centraal stond bij het kiezen van tuinmeubels, zien we dat in 2023 steeds meer gedurfde, opvallende en praktische meubelstukken gewaardeerd worden. Bovendien wordt duurzaamheid een nog belangrijk aspect. Als je inspiratie nodig hebt, dan zijn hier de vijf grootste trends op het gebied van tuintrends voor 2023.

1. Een speels kleurenpallet

Dit jaar zien we een duidelijke verandering in het kleurpalet voor tuinmeubelen. Vorig jaar waren natuurlijke tinten de trend, maar deze zomer mogen de kleuren warmer en speelser zijn. Sterker nog, deze zomer kun je met kleuren zelfs een statement maken. Denk bijvoorbeeld aan roze tuinstoelen of gele kussens op een tuinbank. Dit kleurrijke palet weerspiegelt de zomer zelf en zorgt voor een opvallende uitstraling in je tuin. Felle kleuren zoals geel, rood en blauw zijn populair, maar ook pasteltinten zijn nog steeds in trek. Combineer verschillende kleuren voor een speels effect.

Tuintrends-2023-speels-kleurenpallet

2. Luxueuze materialen

Als je aan tuinmeubels denkt, is de kans groot dat je aan hout denkt. Maar komende zomer, in 2023, mag het allemaal een stuk luxer en opvallender. Materialen zoals rotan en sloophout zijn niet meer de trend, en in plaats daarvan worden metallic tinten zoals brons en koper, evenals materialen zoals marmer, travertine en graniet, steeds populairder. Dit zorgt voor een luxe(re) uitstraling van tuinmeubels. Deze nieuwe tuintrend van 2023 draait om het creëren van een elegante en stijlvolle buitenruimte met hoogwaardige materialen die het gevoel van comfort en luxe geven, maar ook een gevoel van duurzaamheid en stijl. 

Tuintrends 2023 - Luxueuze materialen

3. Japandi invloeden

De Scandinavische tuinstijl is al geruime tijd bekend, maar in 2023 zien we steeds vaker de Japandi-invloeden terugkomen in deze stijl. Een tuin in de Scandinavische en Japandi stijl is een prachtige manier om de natuurlijke schoonheid van je buitenruimte te benadrukken. Deze unieke combinatie van stijlen brengt een rustieke en luchtige Scandinavische sfeer samen met de ingetogen en monochrome elementen van de Japandi-esthetiek. Bij deze trend draait het om het omarmen van imperfecties, rust en reinheid. Natuurlijke kleuren en materialen, onafgewerkt hout en zichtbare lijnen in handgemaakte aardewerken bloempotten zijn enkele voorbeelden van elementen die bij deze trend passen.

tuintrend-2023-japandi

4. Oversized & comfortabel in een waterdicht jasje

Wanneer het op comfort aankomt, is groter beter - vooral als het gaat om deze tuinmeubeltrend voor 2023. Oversized en comfortabele tuinmeubelen zijn het hart van deze trend. Deze meubels zijn ontworpen met het oog op maximale ontspanning, en zijn gemaakt van duurzame, waterbestendige materialen die bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. Het gaat hierbij niet alleen om de grootte van de meubels, maar ook om de uitnodigende vormen, zachte kussens en het ontwerp dat een knipoog geeft naar de meubels die we binnenshuis gewend zijn. Deze trend draait om het naar buiten halen van wat we binnen het liefst doen: relaxen, lezen, een dutje doen, of gewoon genieten van een kopje koffie of een glas wijn. Het verandert je tuin in een verlengstuk van je huis, waarbij de overgang tussen binnen en buiten naadloos verloopt.

Tuintrend 2023 - Comfortabel & weersbestendig

5. Duurzaam

In deze tijd van klimaatverandering en milieubewustzijn is er een nieuwe tuintrend opgestaan, die het beste van de natuur en onze verantwoordelijkheid voor de aarde samenbrengt. Duurzaamheid staat nu ook in de tuin in 2023 centraal.  Een groeiend bewustzijn van onze impact op het milieu heeft geleid tot een prachtige samensmelting van ecologisch verantwoord tuinieren en duurzaam design.  Door te kiezen voor meubels gemaakt van gerecyclede of hernieuwbare materialen en door te investeren in energiezuinige verlichting, zoals zonne-energie of LED, kunnen we genieten van onze buitenruimtes zonder schade aan te richten aan onze planeet. Laat je inspireren door deze groene oase van duurzaamheid en begin vandaag nog met het transformeren van je tuin in een milieuvriendelijk toevluchtsoord. 

Tuintrends 2023 - Duurzaam

 


Fonteyn TV