Jacuzzi® onderhoud: De Beste Tips!

Jacuzzi® onderhoud: De Beste Tips!

Heb jij een eigen spa in de tuin? Of ben je op zoek naar meer informatie over het onderhoud van een Jacuzzi® voorafgaand de aankoop? Met enkele tips weet je exact wat je moet doen om je Jacuzzi® of spa in perfecte conditie te houden. En weet je wat? Het onderhoud van een spa hoeft helemaal niet veel tijd te kosten. Lees snel verder voor eenvoudige tips, zo kan het bijna niet meer misgaan!  

Klein onderhoud Jacuzzi®

Klein onderhoud aan de Jacuzzi® neemt niet veel tijd in beslag, maar is noodzakelijk om zo lang mogelijk van de spa te kunnen genieten. Denk hierbij aan onderhoud aan de filters of aan het water.Onderhoud aan de filters

Elke spa heeft een aantal filters ingebouwd. Deze filters zorgen ervoor dat het water goed schoon blijft. Dan moeten ze natuurlijk wel werken! Zorg ervoor dat je ze eens per maand goed schoonmaakt, zodat het water goed gefilterd blijft. Wij raden aan de filters jaarlijks te vervangen voor altijd helder en schoon water.

Wateronderhoud

Douche jij je dagelijks omdat je het belang van hygiëne erkend? Ja? Begrijpelijk. Natuurlijk geldt hetzelfde voor je spa. Je wilt dag in dag uit kunnen genieten van een spa met helder en schoon water. Het water kun je goed schoon houden met het product Aquafinesse. Het gebruik is eenvoudig en kost je vrijwel geen tijd. Voeg slechts eens per week de aanbevolen hoeveelheid Aquafinesse toe aan het water en je bent gegarandeerd van zacht én helder water. 

Daarnaast is het belangrijk om het chloorgehalte van het water op peil te houden. Controleer het chloorgehalte regelmatig met speciale test strips. Hiermee kun je gemakkelijk aflezen of er chloor bijgevuld moet worden om het water helder te houden. Gebruik hiervoor chloortabletten. Als er te veel chloor is toegevoegd kan het water gaan schuimen of wordt het juist troebel. Zo kan het zin dat na een hevige onweersbui het chloorgehalte van je water heeft verstoord. Zorg er dus voor dat je dit één of tweemaal per week nakijkt.

 schone spa

 

Groot onderhoud Jacuzzi®

Naast het kleine onderhoud is het natuurlijk belangrijk om je spa eens in de drie maanden ook een grote schoonmaakbeurt te geven. 

Leidingen reinigen

Je zult wel denken, leidingen reinigen? Geen zorgen, dit is geen rocket science. Met het gebruikt van de  speciale jet & pipe cleaner heb je de leidingen van je Jacuzzi® binnen een handomdraai gereinigd. Draai eerst de luchttoevoer dicht, zodat er alleen water door de leidingen stroomt. Vervolgens voeg je de speciale cleaner toe aan het water en laat je het bad ongeveer 10 minuten bubbelen. Door de cleaner worden alle leidingen goed gereinigd!

Water verversen

Na het schoonmaken van de leidingen kun je het bad leeg laten lopen. Gebruik dan een Shell Polish om de kuip van het bad schoon te maken. Dit is een schoonmaakmiddel om de kuip weer blinkend schoon te maken. Hierna kun je het bad weer vol laten lopen met vers water.  

Nu heb je goed je best gedaan om de spa te reinigen. Tijd om zelf weer in je Jacuzzi® te duiken! Heb je zelf nog tips om je spa weer blinkend schoon te krijgen? Deel ze in de comments!



Fonteyn TV