5 Artikelen

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel
per pagina
Filteren

Wat doet een zwembadpomp?

Een zwembadpomp is essentieel voor gezond, zuiver zwemwater. Zwembadpompen zorgen namelijk voor de circulatie van het water. De machines pompen het water rond en filteren het water vervolgens. Voor fris zwembadwater adviseert Fonteyn om al het water in het bad minstens twee keer per dag volledig rond te pompen. 

Waar moet je op letten bij het kopen van een zwembadpomp?

Zwembadpompen zijn er in vele soorten, maten en budgetten. Wat is de juiste keuze voor jouw zwembad? Om de juiste pomp voor jouw zwembad te kopen, kun je op onderstaande zaken letten:

  1. Zwembadpomp met vaste of variabele snelheid: Er zijn zwembadpompen met een vaste of met een variabele snelheid. De pomp met vaste snelheid wordt nog altijd het meest verkocht. Deze pomp draait continu en verbruikt daarom veel energie. Kies je graag voor ultiem gebruiksgemak en tot wel 80% minder energieverbruik? Ga dan voor een zwembadpomp met variabele snelheid. Doordat deze pomp naar wens is in te stellen, hoeft de pomp minder hard te draaien. Daardoor gaan variabele zwembadpompen langer mee en ligt het energieverbruik ervan een stuk lager. Hoewel de aanschafprijs van deze pomp hoger ligt dan die van een pomp met vaste snelheid, verdien je de kosten dankzij deze eigenschappen relatief snel terug. 

  2. De inhoud van het zwembad: Om te beslissen welke pomp geschikt is voor het zwembad, moet je eerst de inhoud van het bad berekenen. Voor een rechthoekig bad bereken je de lengte x breedte x diepte. Met deze inhoud reken je vervolgens uit welke doorstroomsnelheid van de zwembadpomp vereist is. Deel de zwembadinhoud simpelweg door 3: zo weet je direct welke pompcapaciteit je nodig hebt.

  3. Hoge of lage weerstand: Bij het kiezen van een zwembadpomp speelt ook de weerstand van de waterleidingen een rol. Of er sprake is van hoge of lage weerstand wordt onder meer bepaald door: 
    • De plaats van het zwembad: is deze ondergronds of bovengronds?
    • De technische installatie en het leidingwerk
    • De functie van de zwembadpomp: moet deze alleen water rondpompen of moet de pomp ook een aansluiting voor een zwembadstofzuiger en andere aanvullende mogelijkheden bevatten? Waar moet je op letten bij het kopen van een zwembadpomp?

Zwembadpomp kopen bij Fonteyn

Kun je nog wat hulp gebruiken bij het kiezen van een ideale zwembadpomp? Fonteyn beschikt over Europa’s grootste showroom met zwembaden en zwembadaccessoires, gevestigd in Uddel. De deskundigen van Fonteyn adviseren je graag over de juiste pomp voor ieder zwembad.