4 Artikelen

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel
per pagina
Filteren

Waarom water in een zwembad filteren?

Het regelmatig filteren van zwemwater is noodzakelijk om je zwembad schoon en hygiënisch te houden. Zeker bij zomerse temperaturen is de kans groot dat het zwembadwater snel vies wordt. Denk bijvoorbeeld aan gras, zand en ander vuil dat je via je voeten meeneemt in het zwemwater. Maar ook algen en bacteriën krijgen de kans zich te ontwikkelen in het water, zeker bij hoge temperaturen. Met dagelijkse reiniging via een zwembadpomp en zwembadfilter houd je het water fris en gezond.

Wat is een zwembadfilter?

Een zwembadfilter zorgt samen met de zwembadpomp voor het zuiveren van zwembadwater. De pomp voert water aan en geleidt dat vervolgens door het filter. Het vuil blijft achter in het filter. Daarna stroomt het schone, gefilterde water terug in het zwembad. Een zwembadpomp kan dus niet zonder zwembadfilter, maar een zwembadfilter ook niet zonder pomp. Er zijn verschillende soorten zwembadfilters, zoals filtercartridges en zandfilters. 

Welke zwembadfilters verkoopt Fonteyn? 

Fonteyn verkoopt verschillende soorten zwembadpompen, en twee soorten zwembadfilters.

  • Filtercartridgets: De Flowclear filtercartridges van Bestway zijn goed schoon te maken. Fonteyn adviseert om de zwembadfilters iedere 3 dagen te reinigen. Ook is het verstandig om maximaal 3 filters per seizoen te gebruiken. Fonteyn verkoopt de Flowclear filters type IV, behorend bij de filterpomp met 2500 gallons. Filter type VI hoort bij de filterpomp van Lay-Z Spa.
  • Gewikkeld zandfilter: Daarnaast verkoopt Fonteyn een gewikkeld zandfilter, waarin het zwembadwater wordt gefilterd met filterzand. Dit zandfilter pompt 25 m³ per uur. 

Zwembadfilter kopen bij Fonteyn 

Wil je een zwembadfilter kopen voor het reinigen van je zwembadwater? Fonteyn verkoopt verschillende zwembadpompen en zwembadfilters voor een schoon, hygiënisch bad. Twijfel je nog over de juiste keuze? Vraag dan advies aan onze betrokken medewerkers. Met jarenlange ervaring en Europa’s grootste outdoorartikelen-showroom van maar liefst 35.000 m², vind je bij Fonteyn altijd wat je zoekt. Vanuit onze enorme voorraad leveren wij snel en eenvoudig zwembadfilters en andere zwembadaccessoires. Bezoek onze webshop en bestel meteen een zwembadfilter.