4 Artikelen

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel
per pagina
Filteren

Zwembadstofzuigers

Een zwembadstofzuiger biedt een ontzettend handige oplossing voor het schoonhouden van ieder zwembad. Want ook wanneer zwembaden goed zijn afgedekt komt er altijd vuil in terecht, zoals zand, blaadjes en gras. Maar het handmatig reinigen van een bad kost veel tijd en moeite. Tijd die je waarschijnlijk liever aan baantjes trekken of lekker dobberen besteedt.

Hoe werkt een zwembadstofzuiger?

Geen zwembad-eigenaar ontkomt eraan: vuiltjes in het water of op de bodem van het bad. Zwaarder vuil zakt naar de bodem en blijft in de hoeken van het zwembad liggen. Gelukkig is het reinigen van de zwembadbodem geen lastige, tijdrovende klus meer dankzij de komst van zwembadstofzuigers. Een zwembadstofzuiger zuigt met veel kracht water en vuil op. De stofzuiger filtert het water, waarbij het vuil achterblijft in het filter. Vervolgens stroomt het gezuiverde water terug het zwembad in.

Welke soorten zwembadstofzuigers zijn er?

Er zijn verschillende soorten zwembadstofzuigers op de markt.

  • Een elektrische zwembadstofzuiger werkt op een accu en is geschikt voor handmatige reiniging van de zwembadbodem. 
  • Een hydraulische zwembadreiniger verplaatst zich automatisch, maar moet wel worden aangesloten op de filterinstallatie van het zwembad. 
  • Tot slot is er de automatische zwembadreiniger of zwembadrobot die zichzelf verplaatst door het zwembad, waarbij geen aanvullende producten of aansluitingen vereist zijn. 

Fonteyn verkoopt alleen de robot zwembadstofzuiger, omdat dit de meest eenvoudige, gebruiksvriendelijke en effectieve manier is om het zwembad te reinigen. De robot reinigt binnen 1 tot 3 uur volledig zelfstandig de bodem en eventueel de wanden van het zwembad. Het enige wat je hoeft te doen is af en toe de interne filters schoonmaken en genieten van het kristalheldere water in het zwembad. 

 

Wat kost een zwembadstofzuiger?

Bij Fonteyn vind je robot zwembadstofzuigers van 299,- euro tot 2999,- euro. Dat is een ruime marge, want de prijs van een zwembadstofzuiger hangt af van de functionaliteiten en kwaliteit ervan. Fonteyn verkoopt robot zwembadstofzuigers van de merken Fonteyn, Hayward en Maytronics. Elk van deze merken biedt verschillende robot stofzuigers voor het zwembad in diverse prijsklassen. Maar welke robot stofzuiger past het beste bij jouw wensen? Hoe weet je welke zwembadstofzuiger geschikt is? We helpen je graag op weg!