10 Artikelen

Top 10
Filteren
  • 1
  • 2
per pagina
Top 10
Filteren

Soorten buitendouches

Er zit veel verschil tussen de buitendouches van Fonteyn. Zo kun je kiezen uit een morderne, strakke buitendouche, of een natuurlijke buitendouche, die nauwelijks opvalt in de tuin. Elke buitendouche heeft zijn eigen kwaliteiten. Heb je alleen een koud water aansluiting in de tuin, maar wil je toch warm water? Dat kan met behulp van een solar douche. Deze verwarmt het koude water in een reservoir, waardoor je toch kunt genieten van een heerlijk warme douche.

Voordelen van een buitendouche

Een buitendouche is een ontzettend handige oplossing en biedt verschillende voordelen. Met een korte douche voorafgaand aan het zwemmen, voorkom je dat er vuil en verzorgingsproducten in het zwembadwater terechtkomen die de waterbalans aantasten. Andersom wil je niet dat chemicaliën van het zwembadwater in je wasmachine terechtkomen. Ook dat kun je met een tuindouche eenvoudig voorkomen. Geen zin in een duik in het zwembad, maar wel op zoek naar verkoeling? Stap heerlijk onder de verfrissende tuindouche. Kortom: wat zijn de voordelen van een buitendouche?

  • Je went alvast aan de temperatuur van het zwembadwater. 
  • Je spoelt voor het zwemmen vuil van je lichaam. 
  • Je spoelt voor het zwemmen verzorgingsproducten zoals gel, deodorant en bodylotion uit je haar en van je lichaam. 
  • Je spoelt voor het zwemmen wasmiddel uit de zwemkleding. 
  • Na het zwemmen spoel je chemicaliën (chloor, zout) uit het zwembadwater van je lichaam en voel je je weer heerlijk fris. 

Buitendouche kopen 

Ben je overtuigd van de voordelen en wil je een buitendouche kopen? Dan ontdek je al snel dat er buitendouches in vele soorten en maten zijn. Hoe kies je de juiste buitendouche? Er zijn een aantal zaken waar je op kunt letten.

  1. Koud vs warm waterDe belangrijkste vraag is: wil je buiten douchen met koud of warm water? Is het voldoende om je te kunnen afspoelen met koud water, voorafgaand aan een duik in het zwembad? Dan is een douche met warm water niet nodig. Wil je wel de mogelijkheid hebben om warm te douchen? Kies dan voor een tuindouche met warm en koud water. 
  2. De aansluiting. De keuze voor koud of warm water heeft invloed op het type aansluiting van de buitendouche. Over het algemeen geldt dat een douche met koud water eenvoudig aan te sluiten is op een tuinslang. Voor een douche met warm water is een flexibele wateraansluiting vereist. 
  3. Hoogte douchekop. Let bij het kopen van een buitendouche ook op de hoogte van de douchekop. Sommige buitendouches hebben een niet verstelbare, vaste douchekop. Andere douches zijn daarnaast ook uitgerust met een flexibele handdouche. 

Buitendouche kopen bij Fonteyn

De showroom van Fonteyn bevat enorm veel producten voor een aangenaam buitenleven. Kom gerust eens langs om inspiratie op te doen. Ook onze buitendouches worden in onze showroom sfeervol gepresenteerd, zodat je kunt bekijken of de buitendouche bij jouw tuin past. Onze adviseurs staan zes dagen per week voor je klaar om je van desgewenst advies te voorzien. Vrijwel alle buitendouches zijn op voorraad, dankzij onze enorme opslagkelder. Hierdoor kun je direct van jouw gloednieuwe buitendouche genieten. Bij een online bestelling is het product binnen twee tot drie werkdagen geleverd.

Heb je nog vragen over onze buitendouches of over andere zwembadaccessoires, neem dan gerust contact met ons op via telefoonnummer 0577 45 60 40 of via ons contactformulier.