Veelgestelde Vragen

Tuinmeubelen

Bestelling en levering

 • 1. Kan ik van te voren zien hoelaat ik de levering kan verwachten?

  Als uw levering door UPS zal worden bezorgd en u uw mailadres heeft doorgegeven, ontvangt u een link om uw levering te volgen.
  Wanneer uw goederen met eigen transport worden geleverd, nemen we van te voren contact met u op over het tijdstip van uw levering.

 • 2. In hoeverre wordt mijn levering verzorgd?

  Als uw loungeset en/of tuinset door onze eigen Fonteyn bezorgservice geleverd word, zorgen wij ervoor dat u heel snel kan genieten van uw meubelen.
  Als een granieten tafel bij uw bestelling hoort zal deze worden geplaatst door Studio 20, onze granietleverancier. Zij zullen de tafel op de door u gewenste plaats, waterpas en opgepoetst neerzetten.

 • 3. Ik wil graag wat bestellen, hoe kan ik dit het beste doen?

  Op onze site vind u een uitgebreide collectie die door Fonteyn is samengesteld. U kunt heel eenvoudig een bestelling plaatsen via onze website fonteyn.nl. Mocht u vragen hebben of een andere combinatie van de door u gevonden loungeset en/of tuinset wensen, dan kunt u telefonisch contact opnemen via +31-577456040, of een bezoek brengen aan onze showroom om u te laten adviseren door één van onze gespecialiseerde adviseurs.

Productinformatie

 • 1. Kan ik mijn aankoop retourneren of ruilen?

  Bij Fonteyn Tuinmeubelen heeft u de mogelijkheid om uw bestelling te ruilen of te retourneren binnen 14 dagen. Artikelen die u wilt retourneren dienen in een zo oorspronkelijk mogelijke verpakking aangeboden te worden. Tevens dient het product ongebruikt te zijn. Het aankoopbedrag incl. de verzendkosten worden binnen uiterlijk 14 dagen teruggestort. De kosten voor het retourneren zijn voor rekening van de klant. De kosten voor het retourneren zijn afhankelijk van het product en worden ook in de desbetreffende situatie besproken.

 • 2. Hoe kan ik mijn bestelling retourneren?

  Wanneer u uw bestelling wil retourneren raden wij u aan om contact op te nemen met uw adviseur. Wilt u een artikel terugbrengen dan kan dit zonder afspraak tijdens onze openingstijden.

 • 3. Wat te doen bij een klacht?

  Wanneer u een klacht heeft over onze producten adviseren wij u contact op te nemen met uw adviseur. Wij verzoeken u om de volgende gegevens te vermelden:

  - Uw naam en adresgegevens
  - Aankoopdatum product
  - Beschrijving van de klacht
  - 1 of meerdere foto’s van de klacht

 • 4. Zijn honden toegestaan in de Showroom?

  Bij Fonteyn is het toegestaan om uw hond mee te nemen in de showroom.

 • 5. Ik wil graag buiten de openingstijden de showroom bezoeken. Kan dat?

  Het is mogelijk om een afspraak buiten de openingstijden te maken. U kunt hiervoor telefonisch contact met ons opnemen.

 • 6. Ik heb een mooie loungeset en/of tuinset gezien maar hij is te klein. Kan deze ook in andere afmetingen?

  Over het algemeen is er bij ons heel veel mogelijk. Mocht u willen weten of een specifieke tafel in een andere afmeting verkrijgbaar is en/of van een loungeset losse elementen verkrijgbaar zijn, dan kunt u ten alle tijden één van onze adviseurs raadplegen.

 • 7. Uit welke materiaalsoorten kan ik kiezen?

  U heeft de keuze uit de volgende materialen: aluminium, textileen, vlechtwerk, teak hout, Silvertex, sunbrells, RVS, beton en polywood. Wij werken uitsluitend met aluminium framewerken. Dit om de kwaliteit te kunnen waarborgen.

Ruilen & retourneren

 • 1. Ik heb een beschadigd product ontvangen, wat moet ik doen?

  Als u een beschadigd product heeft ontvangen, kunt u contact opnemen met uw desbetreffende adviseur.U kunt zowel telefonisch, als in de winkel of via de mail contact opnemen.

  Telefoonnummer : +31 (0)577 456 040
  Email : (naam verkoopadviseur)@fonteyn.nl

  De gegevens die wij nodig hebben om uw klacht in behandeling te nemen zijn de volgende:
  - Naam, adres en woonplaats
  - Foto van de klacht
  - Eventueel verkoopordernummer

  Ons streven is om binnen 3 werkdagen met een passende oplossing te komen. Let op: We kunnen alleen de mails met foto in behandeling nemen.

  Als er een omruilafspraak met u is gemaakt, zult u een retourformulier moeten bijvoegen. Alleen producten met een retourformulier kunnen door onze transporteurs worden meegenomen. Deze procedure geldt ook voor verkeerd ontvangen goederen.

Onderhoud

 • 1. Hoe reinig ik het vlechtwerk van tuinmeubelen?

  Mocht uw vlechtwerk vervuild zijn, dan kunt u dit het beste reinigen met groene zeep en water. Is het vuil hiervoor te diep in uw set getrokken, dan raden wij u de vlechtwerk reiniger aan. Deze is net wat krachtiger, zodat het mooi schoon wordt. Om ervoor te zorgen dat uw meubelen vanaf het begin af aan beschermd zijn is de vlechtwerk beschermer een echte aanrader.

 • 2. Wat kan ik het beste doen met mijn tuinmeubelen in de winter?

  U kunt uw set in de winterperiode het beste ergens binnen opslaan voor optimale bescherming. Mocht u hier de ruimte niet voor hebben, dan raden wij het aan om uw set af te dekken met onze speciale ademende hoezen. Deze beschermen uw set en houden vuil buiten. Hiermee verhoogt u de levensduur van uw set aanzienlijk.

 • 3. Hoe krijg ik vetvlekken uit mijn granieten tafel?

  Wanneer u vetvlekken in uw granieten tafel heeft, kan het even duren voordat het eruit zal zijn. De plekken zullen in de loop van de tijd langzaam uit uw blad verdwijnen, hoelang dit duurt is afhankelijk van het weer. Vetvlekken kunt u voorkomen door de tafel met graniet beschermer te behandelen voordat u de tafel in gebruik gaat nemen. Hierdoor krijgt uw graniet een beschermlaag waardoor het vuil op het oppervlak blijft liggen en er gemakkelijk vanaf te vegen is.

 • 4. Wat moet ik doen als mijn kussens in een regenbui hebben gelegen?

  Wanneer uw kussens nat zijn geworden, zult u ze moeten laten drogen. Zorg er altijd voor dat u uw kussens droog opbergt. Fonteyn heeft ook een uitgebreide collectie met all-weather kussens. Deze kussens beschikken over een quick dry foam, waardoor u ze altijd buiten kunt laten liggen.

Bekijk meer gestelde vragen op basis van onze categoriën: Tuinhuizen Tuinmeubelen Buitenkeukens Sauna's Veranda's Spa's Zwembaden