Veelgestelde Vragen

Tuinhuizen

Bestelling en Levering

 • 1. Wanneer kan ik de levering verwachten?

  Dit is afhankelijk van de transporteur of leverancier waarmee uw tuinhuis geleverd gaat worden. Als uw tuinhuis door onze leverancier geleverd wordt, zullen zij van te voren contact met u opnemen hierover. Wanneer de levering door onze transporteur plaats vindt nemen wij van te voren contact met u op per e-mail of telefoon.

 • 2. Waar plaats ik een bestelling?

  U kunt ervoor kiezen om uw bestelling online via de website te plaatsen. Ook kunt u er voor kiezen om uw bestelling telefonisch door te geven. Het voordeel van telefonisch bestellen is dat uw eventuele vragen direct beantwoord worden.

 • 3. Kan Fonteyn mijn blokhut monteren?

  Fonteyn heeft meerdere montageteams, die overal in het land blokhutten voor ons monteren. Ook uw blokhut kan door onze monteurs geplaatst worden. De tarieven van de montage zijn afhankelijk van de grote van uw blokhut. We adviseren om contact op te nemen met één van onze adviseurs.

 • 4. Hoe kan ik korting aanvragen?

  Veel van onze producten zijn al bijzonder scherp geprijsd. Mocht het toch voorkomen dat u elders een vergelijkbaar product heeft gezien voor een lagere prijs, dan kunt u korting aanvragen. Dit doet u door te klikken op de knop “Vraag uw korting aan”. U wordt dan teruggebeld, waarna bekeken wordt wat we voor u kunnen doen. U kunt ook rechtstreeks bellen met Fonteyn.

 • 5. Hoe wordt mijn levering verzorgd?

  Uw tuinhuispakket wordt altijd netjes in een verpakking afgeleverd. Levering is tot op de stoep, afhankelijk van hoever de kooiaap kan komen.

 • 6. Is levering naar het buitenland mogelijk?

  Levering in het buitenland is mogelijk. Het tarief hiervoor hangt af van de bestemming en de pakketgrootte. Voor exacte informatie over het transport naar het buitenland kunt u contact opnemen met één van onze tuinhuis-adviseurs.

 • 7. Wat zijn de bezorgkosten?

  De transportkosten in Nederland (excl. Waddeneilanden) zijn € 99,- per blokhut. Voor transport naar andere landen zullen de prijzen worden berekend aan de hand van de te rijden afstand. Voor exacte transportkosten kunt u terecht bij één van onze adviseurs.

 • 8. Welke betaalmethoden heb ik?

  Dit is afhankelijk van de transporteur die uw blokhut levert. Vaak is betaling onder rembours mogelijk. Voor exacte informatie kunt u contact opnemen met één van onze adviseurs.

Productinformatie

 • 1. Waarvoor dienen de grondbalken / funderingsbalken?

  Grondbalken/funderingsbalken zorgen ervoor dat uw tuinhuis iets van de grond staat, zodat het regenwater afgevoerd kan worden via het schuine gedeelte van de balken. Hierdoor blijft de kwaliteit van de onderste planken goed.

 • 2. Kan ik iets aan de wanden van mijn tuinhuis monteren?

  Ja, u kunt iets monteren aan de wand van uw tuinhuis. Houd er wel rekening mee dat u bij montage slechts gebruik maakt van één plank, zodat het hout kan blijven werken. We raden aan om zwaardere artikelen op een stelling in uw tuinhuis te zetten.

 • 3. Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een tuinhuis?

  Het is raadzaam om voor aanschaf van een tuinhuis advies in te winnen bij één van onze tuinhuisspecialisten. Op die manier weet u zeker dat u altijd iets heeft dat perfect bij uw wensen past.

 • 4. Wordt een tuinhuis gemonteerd bij levering?

  Standaard wordt het tuinhuis bij levering niet gemonteerd. Dit is echter wel mogelijk als u hier de voorkeur aan geeft. Uw tuinhuis adviseur kan u hiervoor verder helpen.

 • 5. Wat te doen bij een kier in het tuinhuis?

  Hout is een natuurproduct. Hout werkt, wat ervoor zorgt dat uw de planken kunnen uitzetten en krimpen. Een kier die ontstaat door werking zal ook door werking weer oplossen. Het (tijdelijk) verwijderen van schroeven bij kozijnen kan de blokhut soepel laten krimpen.

 • 6. Welk gereedschap heb ik nodig tijdens het opzetten van een tuinhuis?

  Elke blokhut is uniek. In de opbouwhandleiding van uw blokhut staat doorgaans aangegeven welk gereedschap u het beste kunt gebruiken.

 • 7. Wat voor verschillende tuinhuizen zijn er?

  Er zijn heel veel mogelijkheden op het gebied van tuinhuizen. Denk aan houten, metalen en kunststof tuinhuizen, tuinhuizen met een overkapping, kapschuren, etc. Omdat er zoveel mogelijk is, is het handig om tijdens uw zoektocht contact op te nemen met één van onze adviseurs. Zij kunnen u een model aanwijzen dat aan al uw wensen voldoet.

 • 8. Wat merk ik van het verschil in houtdikte?

  Het verschil in houtdikte uit zich vooral in stabiliteit en een hogere isolatiewaarde. Vaak zien we dat grotere blokhutten zijn geproduceerd uit dikker hout. Dit is bij grotere blokhutten ook noodzakelijk, aangezien een grotere blokhut ook een groter dak heeft en dus een grotere draaglast moet kunnen dragen. Indien u uw tuinhuis wilt gaan gebruiken als tuinkantoor of werkruimte zorgen dikkere planken voor een hogere isolatiewaarde.

 • 9. Hoe bouw ik een tuinhuis op?

  Bij de blokhut wordt altijd een opbouwhandleiding meegeleverd. Aan de hand van deze opbouwhandleiding kunt u op eenvoudige wijze de blokhut stap voor stap opbouwen. Alle onderdelen zijn prefab, wat de montage een stuk makkelijker maakt. U kunt naast de opbouwhandleiding extra montageondersteuning vinden op ons Youtube-kanaal: https://www.youtube.com/user/defonteynoutdoor/search?query=montage . Ook staan wij zes dagen in de week voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Ruilen & Retourneren

 • 1. Kan ik mijn aankoop ruilen of retourneren?

  U kunt uw blokhut retourneren als de verpakking intact is en u binnen 7 werkdagen na levering heeft aangegeven het product terug te willen sturen. U draagt zelf zorg voor de retourlevering.

 • 2. Ik heb een beschadigd product ontvangen (of er missen onderelen), wat nu?

  Om u snel verder te kunnen helpen is het van belang om uw persoonlijke adviseur (waarvan de naam op uw verkooporder staat) de volgende informatie per e-mail aan te leveren:
  - Controleer het gehele pakket aan de hand van de meegeleverde stuklijst.
  - Bij ontbrekende onderdelen geeft u het aantal, de afmetingen en het nummer op de stuklijst aan.
  - Bij beschadigde delen geeft u het aantal, de afmetingen en het nummer op de stuklijst aan. Stuur daarnaast ook foto’s van de beschadigde delen per mail naar uw adviseur.

Onderhoud

 • 1. Wat betekend het onder hoge druk impregneren?

  Wij trekken het hout van uw blokhut eerst vacuüm in een hogedrukketel, alvorens we het impregnant diep in de nerven van het hout persen. Door dit hoogwaardige proces krijgt het hout de optimale bescherming, wat er voor zorgt dat uw blokhut 10 jaar onderhoudsvriendelijk is.

 • 2. Hoe kan ik mijn tuinhuis onderhouden?

  Houd het tuinhuis in eerste instantie goed schoon, door zand e.d. van het tuinhuis te verwijderen. Indien nodig kun je het tuinhuis ook beitsen. Roer hiervoor de beits goed door en met een platte kwast een dikke laag aan op het hout. Om ervoor te zorgen dat de beits goed in het hout trekt, raden we aan om met de richting van het hout mee te beitsen. Laat uw tuinhuis drie tot zes uren drogen en breng vervolgens een tweede laag aan. Het is aan te raden om dit elke 2-4 jaar te herhalen.

Bekijk meer gestelde vragen op basis van onze categoriën: Tuinhuizen Tuinmeubelen Buitenkeukens Sauna's Veranda's Spa's Zwembaden