100 Artikelen

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel
per pagina
Filteren

Wat is een stokparasol?

Parasols zijn er in vele soorten en maten. Wat maakt een stokparasol uniek? Een stokparasol bestaat uit parasoldoek en een stok, die zich in het midden van het doek bevindt. Dat betekent dat de parasolvoet altijd in het midden van het terras staat, om gebruik te maken van de schaduw die de parasol biedt.

Wat zijn de voordelen van een stokparasol? 

Als je op zoek bent naar een nieuwe parasol, zul je een type parasol moeten kiezen. Ga je voor een zweefparasol of een stokparasol? Beide types parasol hebben hun eigen kenmerken en voordelen. We zetten de voordelen van een stokparasol op een rij. 

  1. Geschikt voor bijna iedere tuin: Een stokparasol is geschikt voor bijna iedere tuin, terras of balkon, omdat de parasol weinig ruimte in beslag neemt. De meestal stokparasols hebben een diameter van 1,5 meter. Dankzij deze compacte afmeting is er bijna altijd wel een plekje te vinden voor dit type parasol. Zelfs op je balkon of kleinere terras. Heb je een grotere tuin? Bedenk dan goed hoeveel schaduw je wilt creëren met een parasol. Stokparasols zijn ook verkrijgbaar met een grotere diameter, dus zorg dat je de juiste afmeting kiest. 
  2. Betaalbaar: Stokparasols zijn een goede keuze wanneer je op zoek bent naar kwaliteit, maar niet teveel geld wilt uitgeven. De kosten van een stokparasol zijn laag, omdat de parasol uit slechts twee onderdelen bestaat. Dat betekent niet dat de kwaliteit van het materiaal slecht is, integendeel. Stokparasols hebben een lange levensduur en goede kwaliteit. Schaf je een stokparasol aan? Dan koop je een uitstekende, betaalbare parasol.
  3. Eenvoudig te bedienen: Waar een zweefparasol meestal iets lastiger te bedienen is, klap je een stokparasol eenvoudig in en uit. Het kost geen enkele moeite om een stokparasol te bedienen. Een nadeel van een stokparasol ten opzichte van een zweefparasol is dat de stokparasol niet kan draaien of kantelen. Dankzij hun eenvoudige ontwerp, kun je stokparasols ook gemakkelijk opruimen. De parasol is niet extreem zwaar en vereist ook geen extra zware parasolvoet. Staat de parasol niet op de juiste plek? Geen punt, de stokparasol is snel te verplaatsen. 

Ruim assortiment bij Fonteyn

Stokparasols zijn bij Fonteyn verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en kleuren. Het eenvoudige principe blijft: een stok met parasoldoek. Maar met verschillende afmetingen of motieven, vind je bij Fonteyn altijd een passende parasol voor iedere tuininrichting. Laat je inspireren door het ruime online assortiment of kom een keertje gezellig langs in onze showroom in Uddel. Liever telefonisch contact? Schroom dan niet om ons te bellen via (0)577 456 040.