1 - 10 van 35 producten

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel
per pagina
Filteren

Ruime keuze houten tuinmeubelen

Ben jij op zoek naar houten tuinmeubelen? Een goede keuze, want houten tuinmeubelen zijn prachtig om te zien, duurzaam, sterk en gaan met het juiste onderhoud lang mee. Ze passen bij veel verschillende woonstijlen en geven een toegevoegde waarde aan je tuin. Maar het onderscheidende van houten tuinmeubelen is in de eerste plaats de natuurlijke en warme uitstraling. Fonteyn biedt zeer ruime keuze in houten tuinmeubelen Bij Fonteyn kun je terecht voor een zeer uitgebreide collectie houten tuinmeubelen, voor elk budget. Je hebt ruime keuze uit banken, tafels, stoelen, complete sets van verschillende merken, houtsoorten en stijlen. Bij Fonteyn vind je vast de houten tuinmeubelen die perfect bij jouw tuin passen.

Voordelen van houten tuinmeubelen

Naast dat ze er prachtig uitzien bieden houten tuinmeubelen nog veel meer voordelen, zoals:

  • Natuurlijke uitstraling: houten tuinmeubelen onderscheiden zich van meubelen van andere materialen door de natuurlijke uitstraling. Ze dragen bij aan een warme, comfortabele en landelijke sfeer in je tuin. De uitstraling van houten tuinmeubelen geeft aan vrijwel elke tuin een stijlvolle en natuurlijke upgrade.
  • Minder snel heet in de zon: in tegenstelling tot andere materialen, wordt hout minder snel warm in de felle zon. Dat is prettig wanneer je op hete zomerdagen buiten wil zitten. Denk daarom ook aan een parasol als aanvulling op je tuinmeubelen.
  • Duurzaam: houten tuinmeubelen gaan bij het juiste onderhoud lang mee, sommige houtsoorten wel tientallen jaren. Zorg dat je de tuinmeubelen bijvoorbeeld bij slecht weer afgedekt zijn en behandel ze af en toe met speciale wax. Zo heb je er jarenlang plezier van.

Houten tuinmeubelen onderhouden?

Houten tuinmeubelen hebben in vergelijking met andere tuinmeubelmaterialen vaker onderhoud nodig. Het hout kan namelijk snel verkleuren of zelfs gaan rotten. Wij geven een aantal tips waarmee je jouw houten tuinmeubelen nog jarenlang als nieuw kunt houden.

  1. Reinigen: Houten tuinmeubelen kun je het beste reinigen met een zachte borstel. Gebruik hiervoor een emmer met sop met vloeibare zeep of een speciale tuinmeubelreiniger. Na de schoonmaak laat je de houten tuinmeubelen 24 uur drogen. Bij slecht weer kun je de tuinmeubelen overdekken of opbergen in de schuur om ze daar te laten drogen. Belangrijk is dat je het hout niet beschadigt. Gebruik bij nieuw houten tuinmeubelen nooit een hogedrukreiniger! Deze kan het hout beschadigen. Bij al wat oudere en verweerde houten tuinmeubelen mag je wel de hogedrukspuit gebruiken.
  2. Behandelen: Als de schoongemaakte houten tuinmeubelen goed zijn opgedroogd kun je ze gaan behandelen. Teakhouten tuinmeubelen kun je het beste oliën met een doek of een zachte kwast. Het is verstandig om teakhout twee keer per jaar een oliebehandeling te geven. Teakhout is niet geschikt voor beits of lak door de olie die van nature in de teak zit. Hardhouten tuinmeubelen kun je 1 keer per jaar beitsen met een UV-bestendige beits of een doorzichtige lak. Hierdoor wordt voorkomen dat vocht in het hout dringt en dat de houten tuinmeubelen minder snel verkleuren. Zijn de houten tuinmeubelen vergrijst? Schuur dan zachtjes met schuurpapier de bovenste laag van de tuinmeubels voordat je start met lakken of beitsen.

Houten tuinmeubel kopen?

De collectie houten tuinmeubelen van zowel ons eigen collectie als andere toonaangevende outdoor merken kun je zowel in onze webshop als in de showroom kopen. In de Fonteyn Outdoor Living Mall staan onze gespecialiseerde adviseurs elke werkdag klaar om je van desgewenst advies te voorzien. Of je jouw nieuwe tuinmeubelen van hout nu online of in de showroom koopt, bij Fonteyn kun je naast persoonlijke service altijd rekenen op een snelle levering uit eigen voorraad. Bij Fonteyn hebben we namelijk een 60.000 m3 grote opslag, zodat we de houten tuinmeubels van jouw keuze vrijwel altijd direct kunnen leveren. Houten tuinmeubels kopen doe je bij Fonteyn.